samo da iznesem moj razlog. mnogo sam zauzet i jaaaako malo imam prostora da okinem neku fotku za moju dusu. pored toga, ono sto amaterski fotografisem dosta, ne mogu da kacim po forumima pa sam skroz tu vezanih ruku.
ja licno ne mislim da je toliko velik problem neko prihvatanje i neprihvatanje kritika, iako i toga ima donekle.
mislim da su FB i drustvene mreze veci faktor, ali ne bih ni to izdvojio kao kljucno.
vezano za ovo sa drustvenim mrezama, mislim da su ljudi realno vrlo ljeni sa jedne strane, zauzeti dosta sa druge, a forumi ipak zahtjevaju malo vise angazovanja, mentalnog a fotografski i fizickog (da bi se i okinula koja fotka i postavila, je l' te) i velika vecina to danas ne moze ili ih mrzi da uklopi, a FB i ostali dobro popunjavaju onu potrebu da se ipak ucestvuje u nekom virtuelnom svijetu i komunikaciji, samo je to tamo mnogo lakse za postaviti nego forume, i mnogo je prijatnija ta "eho komora" gdje se mnogo lakse dobijaju pohvale. dakle, treci faktor po meni je ljenost i manjak vremena.
takodje, za mene licno kao korisnika nikon sistema ovdje sam uvijek osjecao neku vrstu pritiska "pogresnog izbora" koji nije cinio boravak ovdje uvijek prijatnim. neko to primjecuje, neko ne, neko mozda misli da to apsolutno ne postoji, ali eto, iz mog licnog ugla mislim da i to postoji kao jedan faktor. odredjeni fanbojizam svih clanova, zajedno sa moderatorima, htio to neko da prizna ili ne koji je zamoran i odbojan, a ne doprinosi bas nikakvom kvalitetu
sve ovo sto sam naveo, kao sto su i drugi vec napisali, vazi i za mnoge druge forume i online zajednice i nekog posebnog rijesenja ja ne vidim osim da se gura dalje pa sta se izgura, izgura se
meni su fotorazgibavanja sjajan podforum, ali prosto ja prvi ne mogu da ispostujem ni svaku 10. temu sto mi je krivo, ali nema sanse.