U principu, ova rasprava opšteg tipa je negde sada već pri kraju, pa bi se trebalo dkoncentrisati na konkretne predloge.
Neki predlozi koji su već izrečeni, biće opet copy/pastovani da ne bi bili zaboravljeni.
Na kraju kada se skupe trebalo bi ih prokomentarisati. A na kraju krajeva i videti i da li je neki prošao kao usvojen
Zamolio bi da predlozi budu smišljeni i ostvarljivi, a ne da se programeri hvataju za glavu
Evo par predloga i od mene:
1.
Ponekad se u svakoj sredini postavi pitanje zavodjenja reda odnosno načina na koji se to radi.
Da bi se izbegli dosadašnji problemi koji su moderatori imali u povremenom održavanju tog reda, predlažem jedan novi/stari koncept gde bi se razdvojila funkcija moderatora koji pišu i postuju u stručnom delu foruma od bezličnih moderatora ˝redara˝, i koji bi imali neko bezlično Administratorsko-bootovsko ime.
Indentitet takvih moderatora bi bio poznat samo glavnom programeru .
On ne bi trebao da ima mogućnost ni da prima ni PP po meni, ali ajde... kako god.
On bi izricao već poznate mere: opomomene i MP na odredjeni broj dana, a izuzetno retko i štedljivo - i udaljavanje sa foruma.
To bi trebalo biti osobe sa zavidnim forumskim iskustvom koje će znati kada je bolje da reaguju a kada da odćute, a u izricanju mera da budu sa jedne strane štedljivi a sa druge odlučni...
Na taj način bi se prosto relaksirali postojeći moderatori od teških i zamornih situacija, pa taj deo posla ne bi uticao na njihov stručni rad.
2.
Takodje predlažem i jedan što skoriji ˝face-lifting˝ prve strane, ako je to moguće.
Generalno ljudi imaju običaj da zaobilaze sajtove na kojim uvek stoji sve isto i na kojima se dugo nista ne menja. To je već dokazano..
Najbolje bi bilo kada bi se prednja strana menjala sama od sebe..npr poslednje postavljenim vestima ili roomorsima, foto-opremi na akciji kod Ljube, zadnje postavljenim fotografijama članova i sl...
Mislim ovaj izgled se polako već izbegava, i više je karakterističan za prošlu dekadu 21 veka nego za ovu... A svakako neće imati šta da traži u sledećoj.
3. Predlažem i jednom godišnje okupljanje članova.... radi upoznavanja, razmene iskustva u opremi znanju i druženju u opšte..