( pa iskreno ja i diskutujem tako da stvari postavim na onaj naj-banalniji način (koji je uopšte i teoretski moguć), jer jedino kad se napraviš skroz blesav možeš privući pažnju u meri da dobiješ iscrpne odgovore.
Al nema veze, idemo dalje...khm)
1. Stvarno nisam na ubedljiv način komentarisao AF kod MILCA. Pomenuo sam ga samo u postu 137 praveći retrospektivu rečenog i pozivajući se na onog ko ga je rekao.
Pošao sam od toga da je mišljenje onog ko ga je rekao pouzdano bar u toj meri da se može naći u ˝Argonovoj retrospektivi˝.

2. Ja ne izbegavam odgovore već naprotiv, čini mi se nešto da ih ne dobijam, naročito ne u meri u kojoj ih postavljam.
Naprasno se uhvatište sad ovog AF-a kojeg sam tek pomenuo onako usput jer ga se neko pre mene setio, a verovatno zato jer je to bilo najlakše za osporiti...i ako Storm nije usamljen na
netu koji je prigovorio na AF, al ajd...
A kada ja pitam:
- kakvo je to fotkanje u kojem se svesno izbegava UWA i TELE područje - nema odgovora. (verovatno kao i vožnja bez rikverca i četvrte brzine...pichiš sa one prve 3... pa dokle stigneš )
- Kada pitam kakva je prednost crop milceva sa objektivima preko 60mm, dal u gabaritima dal u ceni u odnosu na recimo Canon DSLR objektive (85 f1.8 i 100 f2), opet nema odgovora.
- Kada pitam koji je smisao tog Fujija sa blendom 1.2 u odnosu na bilo koji FF (staru 5-ticu npr) + neskupe objektive sa blendom 1.8 (85-tica je bila tamo u pitanju činimi se), opet ništa-tajac.
- Kada priložim pisano-materijalne dokaze da crop MILC ws crop DSLR nemaju razliku u veličini i težini kao ni objektivi za njih, opet se prećuti i za 5 minuta opet krene ista priča, e MILC je manji.
- Iskreno za mene je misterija i kako izgleda ozbiljna rasveta i blicevi za Fujija, ima li toga svega u meri i broju kao za recimo C/N dslr. Možda grešim ali nešto mi se čini da je to još jedna stvar za
izbegavanje.
- A priču o servisu i kvaru (fuji/sony) smo već apsolvirali, aha ok....odgovor je bio čini mi se ˝nešto ćemo već smisliti ˝
- Priču o cenama smo takodje apsolvirali (ajd tu i ne mora odgovor)
A ne znam zašto me pitaš za izlazni rezultat MILCA jer ga nisam nikada ni osporio, ja sam osporavao ceo koncept MILCA iz pomenutih razloga.
E sad ako sve ovo nekom nije dovoljno..