Ne znam zasto ispada kao da mi Zorana napadamo, a on se kao brani
Pa ne radi se ovde o meni, nego o razlicitim pogledima na mirrorless kao opciju. Ne znam da li postoji pisani trag gde pljuckam po dSLR fotoaparatima za razliku od nekih koji vole da pljucnu po milcu. Imam u kuci dSLR + tri stakla i koristi ih moj sin. Ja to od njega uzmem jednom godisnje. Kad bude trebalo... dobice FF, pa i L na kraju krajeva... jer kapiram da ce to njemu trebati.
Meni da treba mk3 i ko zna sta, verovatno bih to sada i koristio, barem danas nije problem da se digne kredit i vraca novcem zaradjenim tom opremom. Ovo ne bih pricao da nisam uveren, da kad bi recimo Argon dobio X E2 + XF 10-24mm R OIS f4 i jos nesto pride, da ne bi osetio razliku u odnosu na ovo sto sada ima, i da bi sasvim sigurno resetovao neke svoje stavove.
Dakle, ne postoji sansa da bi se sa neke lokacije vratio sa losijim fotografijama nego sto bi ih napravio sa 7d i Canon EF-S 10-22mm f/3.5-4.5 USM. Pazi kad nema teorije... a bicu umeren, pa necu reci da bi mozda dobio i za nijansu bolje. Ali hajde, da ne zalazim dublje.
Mozemo pricati o cenama, i tome da li ti treba veci rukohvat ili ne... ali po pitanju izlaznog rezultata, odavno je tu stavljena tacka. Naprosto, net je prepun primera koji obesmisljavaju takvu raspravu. Da bi se pricalo o trazilima, treba videti trazlio u A7s, Fuji X100T... ili kod Panasonika. Nemojmo pricati napamet, kad vas molim.
Da li uopste imate predstavu kakva je sprava Fuji X-T1 ? 5 kontrolnih tockica i 6 programabilnih tastera, sa trazilom vecim nego sto ga ima Canon EOS-1D X.
Naprosto, treba da postoji i Olympus, Fuji, Panasonic i Sony jer su onda vece sanse da svako sebi nadje odgovarajucu spravu. E sad, tu je problem sto preovladjuju stereotipi i neobavestenost.
Trudim se da prenesem svoje utiske krajnje neutralno, sto se moze i videti sto periodicno imam titulu, canon fanboja, pa zatim hejtera... pa onda volim Sony, pa mrzim sony... pa volim fuji... pa cu ga mrzeti... jelte