@cronnin
Jebiga kad svako kometarise u manjoj meri ono sto sam rekao, a najvise ono sto zakljucuje da sam hteo da kazem, posle ne moze da se povatamo sta je ko rekao mislio itd. Ja iz uctivosti svakome razlozno odgovorim a onada sledi jos jedna komentar u kome se obavezno provuce nesto sto nisam ni pomislio a komoli da sam napisao i ode sve u tri lepe... Te radis samo u LR, D&D se ne radi u LR, ne treba sredjivati kontras sa D&B i jos mnogo toga, da ja to nisam ni pomislio tako da radim ,a kamoli da sam tako radi ili napisao da tako radim...
Sve sto radim sa D&B vidi si u ovom klipu i blaga korekicja seniki
https://www.youtube.com/watch?v=RyAF7_whpR4FS tehnik znam sta je, ima raznoliku primenu, samo nisam bio siguran na sta je serb mislio koristeci skracenicu pa sam ga pitao da ne bude zabune. Upravo zato sto je primena tako siroka u obradi portreta i postoji mnogo vrajacija na temu u zavisnosti od toga sta treba da se postigne, ostavio sam to kao sledece cemu cu se posvetiti a odabrao sam D&B posto je jednostavnija tehnika (barem ono sto meni treba za portrete) i zadovoljava sve sto za sada zelim da postignem, ne bas u potpunosti, cak sam i to napisao da ne bude da je D&B sveto pismo, al ne vredi... Posto nisam bio siguran da li je to dobar izbora postavio sam i pitanje vezano za to...
Ovde postoji neko ubedjenje da sta kaze Serb ti i nekolicina vas sa debelim iskistvom da je to sveto pismo, meni nije, mogu svakoga da saslusam ali mislim pre svega svojom glavom i savete implemetiram u svoj rada ako to za mene ima smisla, a to sto mislim to i kazem, ako nekome smeta stvarmo ni je zao... Na kraju krajeve tu su radovi koje sam napravio za ovih 5 meseci, pa ako nema napredka ili ako je taj napredak mali onda je i moj pristup pogresan, ja ipak mislim da nije...
@smarko
Smarko verujem ja tebi u to uopste ne sumnjam, oprosti ali moram da upotrebim ovaj izraz "misliti i srati nije isto..." (sad bi trebalo da sam nasmejao Goxy89 kao sto si ga ti nasmeja prosli put
) Sad si lepo napisao da su tvoji kometari velikim delom zasnovani na predpostavci da nesto radim tako kako si mislio da radim, ali ne radim, o tome se radi. Ja se borim sa senkama ali tvoj zakljucak je pogresan, i onda komentarises svoj zakljucak a ne nesto sto je zasita tako...
Citiracu sebe, nigde nisam pomenu D&B kao ultimativni nacin resavanja senki, ali blagu korekciju radim pomocu D&B, negde sam preterao, i to sam naveo, ali meni je ovo mozda 10 fotografija na kojoj uopste korstim D&B...
"Na ove dve poslenje ovaj put ocuvana je svaka senaka na licu, uz blage korekcije i pravljenje finih prelaza tamo gde je to trebalo, takve su kakve su nastale pod uticajem svetla, nije savresno kao sto bi bilo da sam ih selektivno cistio, ali po meni u tome je i poenta... Na ovoj poslednjoj ta senka oko usana nije nastala retusiranjem, ali se slazem da sam trebao da je korigujem posto deluje neprirodno pod ovakvim svetlo, i nadalje cu samo takve senke malo temeljnije korigovati..."Sve u svemu mnogo to ga si mislio i uglavnom to kometarisao, a moga si prvo da pitas pa da se lepo izrazgovaram o cinjenicama a ne o tome ko je sta misilio...
Pozdravljam te druze tvoja je dobra volja svaki komentar, i zahvalan sam ti na komentarima kao i svakome ko nesto konsruktivno i korisno zeli da mi kaze, u dobru nameru ne sumnjam zaista i cenim to, samo ovaj put realizacija nije bila bas najbolja...