^
To je dilema koju sam i ja imao. Napravio sam 2-3 sa vise svetla, kontrasta, razne kombinacije i na kraju se ispostavilo da nista nije tako dobro kao orginalna ekspozicija, ali sam ipak dodao belu za +20. Na fotografiji je idealno ocuvana vecernja atmosvera, tako da mi se i taj momenat dopao u sklopu celokupnog resenja
Ovaj put sam se suzdrzao od kontrasta na ivici prihvatljivog, bas zato sto cesto hodam po toj ivici, posto inace volim malo jaci kontrast, cak sam inicijano smanjio dehaze za -10 posto se tako dobijaju mekse senke i manji je kontrast u boji pa je lakse kasnije odraditi sredjivanje senki i finih prelaza (to je novi momenat u obradi
), odradio sam osnovna podesavanja uklopio boje u LR i dodao vinjetu koja dodatno utice na izgled histograma, pa zatim PS D&B, pa opet LR gde sam dodao dehaze za +20 expo +20 i dobio po meni idelan kontrast u odnosu na posvetljenost kadra.
Inace, ovaj objektiv ima nesto bolji kontrast od ostalih L objektiva, a ovo telo ista tako daje za nijansu bolji i prirodniji kontrast u odnosu na mkIII, kao i nesto intezivnije boje, to je prvo sto sam zapazio a mislio sam da se tripujem, pa sam negde na netu procito da se ipak ne tripujem nego da sam zaista primeti tu malu razliku
Tako da sam u skladu sa tim zapazanjima i zeljom da odstupim od malo jaceg kontrasta napravi ovu fotografiju na gore opisani nacin, ali evo i sada kad je pogledam zelim malo da je posvetlim i kada to uradim vise mi to nije to