Posto sada ti toliko stavljas akcenat na opremu, da ti razjasnim ono sto ocigledno nisi shvatio, a poenta je prvog posta i obracanja Goxy-ju a ne tebi.
Savrsenu fotografiju ne pravi savrsena oprema. Tacka. Ende. Ljuti se, duri se, apeluj na moderaciju i administraciju, nazivaj mene svakakvim imenima, pisi kilometarske postove, radi bre sta hoces... to ti nece pomoci da budes bolji fotograf, da imas bolju fotku, da naucis nesto.
Savrsena knjiga ce u svakom slucaju biti mnogo bolji put ka savrsenoj fotografiji, od savrsene opreme.
Takodje, direktan komentar, ostar, jasan i nedvosmislen ce ti mnogo bolje otvoriti "horizonte", nego "malo su ti secnuti prstici, burmica ti je van fokusa, sakica ti je na pola". Da, da budemo i za termin "mesarski" nacisto... kada neko TAKO kao ti odsece ceo ekstremitet da na slici izgleda kao da je to fizicki nedostatak subjekta, onda za tako skrnavljenje ne postoji drugi izraz. Ljuti se, duri se... ah, da, to sam vec gore napisao, pa da se ne ponavljam.
Kada to budes shvatio, bice ti jasno zasto je nekada ljudima bio dovoljan i samo jedan film (ogranicen broj snimaka), analogni aparat, i jedan objektiv (tipa 50mm) da bi pravili u svakom smislu savsrene fotografije, a danas im nije dovoljna ni sva optika ovog sveta, najskuplji aparati, najbrze memorijske kartice, itd, itd...
Sada slobodno nastavi sa uvredama na moj racun, ali... znas kako, rekoh vec, to ti nece pomoci da budes bolji fotograf, dok onakvi komentari kakve si dobio od mene u nekoliko navrata, veruj mi da hoce.
Svako dobro.