@Serb
Ja nisam, ali Zoran jeste.
Btw, ja mislim da je osnovna ideja MILC-a bila malo drugačija... njihovi porivi su bili čisto finansijsko/marketinški. Fazon, "ako im podmetnemo ideju da idemo na manje dimenzije, a u stvari uštedimo na elektro-mehaničkom sklopu, za iste pare smo na konju". Srećom, ta ideja je evoluirala, pa na kraju ipak nije ispalo tako. Na žalost, nikako da se uključi barem još jedan finansijski moćan igrač, pa da se spusti i konačna cena sistema, jer su tehnički MILC-evi sada onakvi kakvi su trebali da budu u veri-frst momentu, kada je izašao prvi digitalni PEN.
Ja sam očekivao da taj veliki igrač pre svih bude Samsung, međutim, omanuo sam sa procenom, jer su se oni nekako brzo izduvali. Očigledno im tempo podizanja profita u fototehnici ne odgovara. Oni su navikli da na prečac naprave ogroman profit, a toga u foto branši nema. Potrebno je strpljenje i recepti koji pale u domenu mobilne telefonije, ovde nemaju prođu. I tako smo došli do toga da zavisimo od Sony-ja po pitanju obaranja cene. Drugi i da žele, ne mogu da postignu tu masovnost. Još kad se insistira na kvalitetu (kao Fuji i Oly), stvar se dodatno komplikuje.
Pozdrav