@Argon
Odlican savet
Shvatam poentu tvojih reci, samo ja ne umem sebe da sagledam tako daleko
Jedno sam siguran, bavi cu se fotografijiom na nivou hobija dok sam ziv, to sam ja i to jednostavno tako. Malo toga me sustinski zanima u zivotu, recimo kao boks, nikad nisam batalo da trenira, do duse sada u manjoj a nekada vecoj meri, igirce
isto tako, racunari hradver, i sada fotografija
Imam i tu osobinu da uvek tezim napretku, volim da imam full sve sto me zanima, tako da pre svega iz tog razloga ne pravim kompromise sto se tice opreme, sem ako ne moram.
16-35 f4 L IS ostaje zauvek u mojoj kolekciji, bolji ne postoji a obozavam fotografije pejzaz i arhitekture na 16mm:)
24-70 f2.8L II ostaje zauvek u mojoj kolekciji, bolji all around objektiv ne postoji, a sada vidim da moze da posluzi za jos po nesto
85 f/1.2L II osta ce zauvek u mojoj kolekciji, i ako je 135mm dobar na svoj nacin, misljenja sam da od ove 85-ice ne postoji bolje portretno staklo, uz to meni odgovara zizna daljina
Sto se prajmova tice ta 85-ica je jedina koju cu uzeti, eventulano mozda nabavim 70-200 f2.8 L IS II + Ekstender 2x i to ako osetim zelju da fotkam nesto na tim ziznim daljinama, neke zivuljke itd, mada mislim da ja nemam zivaca za to kao ni za makro i ako zelja postoji