Da, ja stvarno mislim da Canon sada nema mogućnost da napravi ništa bolje jer da ima verovatno situacija ne bi bila ovakva kakva je trenutno sada.
Kao prvo, ne verujem ni ja da bilo ko od dva najuticajnija proizvodjaca foto opreme zavisi od drugih. Mozda za neke sitnice tipa "okovratnik", nisu stigli da naberu bambuse ovi iz "koorparacije", pa ne znaju kako da nastrikaju
Ipak, da se vratim na citat...Duxx, ne znam da li svestan cinjenice, ali ja veoma postujem i cenim kako tvoje fotografije, tako i pisanije koje covek moze ovde svakodnevno da procita i informise se.
S druge strane, imam osecaj da ne gledas na "situaciju" objektivno(mozda gresim). Da sam u prilici da kupujem nov sistem, verujem da bi Nikon prevagnuo(mozda gresim, opet
).
Iz prostog razloga, D800 pruza mnogo vise od mkII, barem ako se uzme u obzir pravac fotografije koji mene najvise privlaci. Fakat je da mi krenu bale na usta kad vidim Nikonov fajl, fakat je i to da sam "besan" na Canon sto mi nije ispunio vlazne snove s mkIII, koji je inace famozan aparat...zato sam ga i preskocio!
Jednostavno, misljenja sam da je Canon u proteklom periodu sledio strategiju "usavrsavanja" provereno dobrih aparata, bez napucavanja MP-a. Pocevsi od 1DX, preko "petice" do novog 70D svi su imali sjajne prethodnike, s tim sto su novi modeli jos bolji...tebi barem ne treba da pricam. Takodje, ne vidim ni da se zale na prodaju i ostvaren profit(na zalost), inace bi u suprotnom dodali gas i pootpustali "gresnike", koji "nisu" valjano procenili trziste. Najveci problem i jeste u tome sto Canon nema bas pravu konkurenciju, posmatrajuci slova na papiru, pa im se moze. Ja i te kako verujem da je bilo slozenih faca u Canon taboru, po izlasku D800, u fazonu otkud sad toliki Mpikseli!? Da li su se zajebali? Pa ocigledno da nisu...ima sigurno jos nekih koji balave poput mene, ili kao onaj mucenik sto pise "oprostajna" pisma. Kada ce izbaciti neki MP monster, pitanje je vise njihove odluke i zelje, nego li manjkavost mogucnosti. To sto im je Nikon bacio "kosku", ovi se sigurno nece tako brzo zaleteti da glodju, dokle god mogu od aktuelnog arsenala da piju nektar.
"Situacije" su tu da se sagledaju iz razlicitih uglova, po mogucstvu objektivnih. To sto se ti dicis mogucnostima koje ti pruza kamera, a ja penim za istim, su sasvim irelevantne stvari.
Canon ocigledno nema, ama bas nikakvih problema sa situacijom.