Po meni ovakav D5300 nije nužno loša stvar. Realno, nema tu više šta posebno ni da se poboljša, osim da ubace nove funkcije poput tog GPS-a i WiFi-ja... Senzor je već odličan i ja sad zaista mislim da bi dalji rezolucijski boost bio totalno budaljenje. Manjina to može da iskoristi, a ostalima će to samo tovariti disk, jer im je i prethodnih 16 MP bilo previše. Vlasnici takvih aparata najčešće ni RAW ne vide tokom posedovanja, a kamoli nešto više.
D610 je, s druge strane, tačno prototip onoga što 700D nudi naspram 650D - novi FW, novi stiker i plenty of nothing!
Najveći problem sa D600 (u smislu tog prljanja senzora) je u tome što nikad nisu uspeli da utvrde raspon serija na kojima se to dešava, da bi ih prosto povukli i rešili problem.
Ipak, po meni je bilo mudrije da su ponudili nekakav D600w, koji bi imao Wifi... To bi marketinški bilo prikladnije, a suštnski bi unapređenje opravdalo taj novi sufiks. Ovako... malo će zaista biti kiselo ako izađe D610 ni sa čim novim na tabeli, osim firmware-a.
Nego, samo da podsetim, ne kopira Nikon Canona... već samo radi ono u čemu se pre svih dokazao.
Pozdrav