Ispravno razmišljaš.
Objektivi najčešće čine veću razliku nego telo. Naravno, ne treba biti isključiv, jer to pravilo ipak nije uklesano u kamenu i ljudi su skloni da ga potenciraju čak i onda kada za to nema rezona. Međutim, u Tvom slučaju je to više nego razumna ideja, bez obzira što ćeš (bez dileme) nešto dobiti, a nešto izgubiti. Dobićeš odličan CMOS senzor sa obiljem detalja na fotografijama i odličnim highISO performansama, displej, live-view i video (ako Ti treba), a izgubićeš ergonomiju i šrafciger. Mislim, "ergonomiju" u smislu komandi, statusnog displeja itd - svakako ne u smislu oblika tela, jer se nešto ne sećam da je on na D70s nešto naročito sjajan. Uglavnom, najvažniji gubitak je statusni displej koji štedi i vreme i živce, a i bateriju, a teoretski najveći gubitak je šrafciger. E sad, tu je malo jednostavnija priča u Tvom slučaju, jer ne poseduješ ništa od starijih objektiva koji bi postali nefunkcionalni na D3200.
U svakom slučaju, ja preporučujem da se rešiš D70s i uzmeš D3200. Nećeš se pokajati sigurno. Naravno, MOŽDA nije loše pogledati D7000, čisto da se posle ne bi kajao bez da si i pipnuo taj aparat, ali generalno da, jeste bolje uzeti jeftinije telo, a razliku uložiti u objektive. Ne znam koliko bi tačno uštedeo, ali taman da je to dovoljno da kupiš 35-icu 1.8G ili novu 50-icu 1.8G - dovoljno je samo po sebi.
Pozdrav