Bar za Linux to ne stoji.Linux ne oponaša. Windows neće nikad dostići funkcionalnost i stabilnost linuxa. Džaba sve priče od toga što je nešto masovno, "mora" da se plati jerbo treba da me boli ***** što su tamo neki programeri uložili svoje vreme u klimatizovanim kancelrijama. Neću bre da platim, i tačka.
I da bacim pet kineskih okidača godišnje, to je 15 dolara, i opet sam u prednosti nad nekim ko je platio 60 dolara za Canikon.
Ja koristim linux, testirao sam preko 20 distri, i nijedna nije stabilna, kako bi trebala da bude. Ja sam korisnik i windowsa i linuxa, linux ima daleko mnogo vise prednosti, ali je manje zastupljen i sve prednost pada u vodu. Da citas, znao bi da Gimp jeste odgovor na Photoshop, za korisnike koji predju sa win-a na linux, ali ono sto je istina, da Gimp pocne da brljavi sa slikom koja je teska 5mb a o tezoj necu ni da pricam.
I linux je bolji za nekih 90% korisnika, tj za one koji ne igraju igre, i koriste komp za surfanje, za sve ostale ipak je tu windows ili mac os.
Stalker jesi li ti Jarac u horskopu??? Msm tolika tvrdoglavnost.
Niko nigdje nije rekao da ne treba uzet nesto od 3 eura jer se mora uzet nesto od 60 eura. Tvoj nacin razmisljanja mi se ne svidja, uopste. Zasto bih ja, zasto bih ovo, zasto bih ono, sto se tice slsobodnog sof. ti mislis da ta godpoda ne zaradjuje i ne razmislja kako da zaradjuje jos vise?
Vecina nas koristi narodne verzije svega, to niko ne spori, i sam sam kupio stativ od 30 eur, jer trenutno nmg bolje, i sam sanjam da kupim DSLR ali jos uvjek nmg. I sta sad, to sto ja nmg treba da pljujem po onim koji to mogu, taj nacin razmisljanja, stvarno nije uredu.
Vidis da vec inspekcija hoda po firmama i gleda ko je platio svoj komad sof. a ko nije!? Ko ti garantuje da sutra nece tebi zakucat na vrata? Ko ti garantuje da sutra neces moc uc na net bez svoje licne karte i svih pravih podata o sebi, niko.
Storm je lijepo izneo svoje misljenje, i slazem se s njim, a iz svega ti se da zakljucit, ako ces blic i sta ja znam koristit 1 ili nijednom godisnje, kupi i kinseki, ali ako hoces da i da taj 1 puta blic radi kako treba par sati uzastopno pokusaj dosegnit nesto malo bolje (ako mozes, niko nije rekao moras).
Sto se tice orginala vs kopija (a kinezi to bezobrazno rade) orginal je definitivno bolji, na bilo kom polju to gledao, naravno i orginali se kvare, ali kako rece Storm u procentima to i nije toliko vazno.
Pa uzimi Iphone kinesku kopiju, pa uporedi s orginalom, sve ce ti bit jasno i to u prvih 5 minuta.
Djostik za ps3 kosta 60 eur, kopija kosta od 15-20 eur, zar ne, a sta se desi s kopijom posle par sati uzastopnog igranja, raspadne se.
Tako da cisto sumnjam da je to sto kinezi kao kopije prave kvalitetno.
Ja nisam kupovao kineske stvari puno puta, ali dolazio sam u dodir s njima, mnogo puta i svaki put sam samo potvrdjivao to sto mislim o njima, a to sto mislim je da su traljavi i da im je zavrsna obrada svega ravna nuli. Uostalom, svaki dan gledam kineze oko jezera a nisam do sad primjetio da i jedan od njih koristi na svom DSLR-u neki lijevi blic!? Al sam primjetio da vole Nikon