Ja moram jos malo:))
Baterija za 550d Canon original - 55 EVRA. Ja, evo vec trecu godinu, uz originalnu koja je dosla uz aparat koristim dve kineske. Apsoluto nikakve razlike. A cena? Kupio sam DVE za $12.
Evo zasto volim kineze: (kad kazem kineze, uglavnom mislim na dealextreme.com, jer 90% stvari kupujem tamo).
1. apsolutno su nepristrasni. ispod svakog artikla postoje utisci kupaca, koji su realni. Ima proizvoda koji su jednostavno losi, i ljudi napisu "ne kupujte ovo, kompletno je sranje!". I obrnuto. Tako da uglavnom imas jasnu sliku kakav je proizvod.
2. Od preko 100 stvari koje sam kupio, jedino mi je neki punjac za iphone stigao pokvaren, a jedan daljinac mi nikad nije stigao. Za punjac su mi vratili pare, a daljinac su poslali PONOVO, free of charge.
3. postarina je BESPLATNA.
Iako ona stara "Nisam dovljno bogat..." cesto ima smisla, ovde i ne pije vodu. Ovde jedino moze da pase "Mnogo sam bogat pa kupujem samo najskuplje".
@Stalker: 3700 !??! o.O sta dalje reci
A inace, moje iskreno misljenje oko blica: da je YN468 II postojao kada sam ja kupovao blic, apsolutno bih ga kupio bez razmisljanja i ustedeo sebi 200evra. Jer, iako imam 550ex, u 90% slucajeva ga koristim ili na M modu, ili ETTL. HSS i STROBE mode sam mozda 3-4 puta probao cisto experimenta radi. Ne kazem da je kinez bolji ili kvalitetniji, daleko od toga, kazem da je DOVOLJAN (opet, odnosi se na 90% foto amatera kojima bi to bio prvi blic).
No, to sam samo ja, i moje misljenje, svako ima pravo na svoje, zar ne
)
Odoh sad na neku riblju corbu u prirodu