Svima hvala na sugestijama, mnogo znace i to nije tek samo fraza!
DeVil: Upravu, si, ocajnicki poksavam da "udjem" u model (koji onda pobegne ili se pomeri i ode fokus!), pa cu pokusati sa malo vecim rastojanjima i malo manjim ISO (kod D89 je to Low 0/3, cini mi se sto bi odgovaralo ISO 100). Takodje, u poslednje vreme idem sa shuter priority 1/160, a DOF kako ispadne. Mislim da sam uspeo da bar donekele savladam fokusiranje, i Tvja primedba u tom smislu puno znaci
Hornet: Da, krop je mnogo vazna stvar, citava umetnost u tome. Uopste, ja sam na osnovama PS, a kako snimam u RAW, mislim da bi neko ko je vestiji mogao mnogo vise da izvuce iz onog sto snimim. U svakom slucaju, znam sta cu da radim danas do rucka, - rotiranja, kropiranja...dok se supa ne ohladi, jer tesko ostavljam racunar i nerviram sve koji odavno prelaze na glavno jelo!
Desha: Tacno, sve su to neznanja. Ubuduce, obecavam, 900 duza strana, a strogo cu se drzati zlatnih preseka! A sto se tice sta kome znaci fotografija, pa svrstao bih se u zaljubljenike, koji se dive pravim majstorima, i u njima gledaju nedostizne idole...iskreno