Lomografija je kad imaš sa čime, a nećeš … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš!
Ovaj lepi slogan koji citira Zoran bih mozda izmenio tako da glasi Lomografija je kad imaš sa čime, a neznas … a Pinhole kad nemaš sa čime, a hoćeš!, jer na kraju krajeva, na to mu izadje. Od svih strasnih scenarija koje ste mi izneli a u vezi mojih tragicnih foto pokusaja, najverovatniji je da ja za fotografiju nisam… Prosto se covek tako rodi. Nije mi prvi put: ja sam obozavao klasicnu gitaru bas kao i fotografiju, godinama vezbao, ucitelji, svakodnevni sati vezbe i …nista. Prosto, kako rekoh ili jesi ili nisi. Evo i primera. Pepe Romero je klasicni gitarista koji ima najbrzu desnu ruku na svetu, to je bilo znano. Studenti, njegovi, su ga jednom pitali - kako to profesore da imate takvu ruku, itd…kako vec to biva. “Pa vidite kolege, ja tri sata dnevno, svakog dana vezbam samo za desnu ruku…i to je 10% moje brzine, a ostalih 90% je …” i prstom pokazao ka nebu i Bogu…Dakle Pepe Romero jeste imao TO nesto…A Vi prijatelji moji, zavrsite ovu pricu i povezite je sa fotografijom… mojom, DeVilovom, Neonci, Juze, Zorani, i ini ostali, svako tu sebe moze da nadje...
@Bole, hvala na lepim recima, iskreno ih cenim,i znam da ima gorih stvari na svetu, jer uvek ostaje ono “ma nek smo zivi i zdravi” …sto se izgovara kad sve drugo ne valja.
@Zorane hvala na detaljnom uputstvu i hrabrom kacenju stresenih ili barem ne tako dobrih fotki. Jasno, svakom se desi i takvo sto, ali zlo je sto se meni NIKADA ne desi nesto dobro...
@DeVil, jedan od prvih Tvojih saveta meni je bio - nikako autofokus, a ja sam ga u pocetku obilato koristio. Sada nikad i ni slucajno, pa opet...Probacu Tvoj savet sa blicem, u svaklom slucaju necu Te vise gnjaviti ni tekstom ni slikom, bar ne dok ne budem imao sta pametno da kazem/pokazem.
@Neo, Ti si prvi sa pravom upotrebio rec stresene, no to bese pre par meseci...i pre par hiljada slika, treba li jos nesto reci, dodati?
@lancia88, u pravu si skroz, vraticu se tripodu i daljinskom okidacu, koje sam nepravicno odbacio (jer dok ih ja namontiram,, usmerim etc., sve bube, pa i one koje samo gmizu, odu). Ovaj put cu slikati ono malo preostalih cvetica na livadi, sto manji to bolji...Tu ce biti odgovor da li je u pitanju moja coravost, povetarci, ili los hardware...ili je ipak u pitanju ono od Boga dano sto se ne da korigovati, amin!
Svima zahvalni neznalica, koji vam zeli dobro svetlo