U slučaju da se napržiš na fotografiju, daćeš sve pare na časove joge kako bi mogla dovoljno da se uviješ i ugrizeš samu sebe za ono mesto gde prestaju leđa, jer si bacila ogromne pare na đuntu punu kompromisa, a više za dslr dovoljno novca nema
U suštini, sa tim ultra zumom, koji poseduje senzor veličine nokta, možeš da napraviš dobru fotku prepelice na 200 metara, za fejsbuk i to je krajnji domet
S druge strane, ako ti je za putovanja i familijarne snap šotove, s95 je mnogo bolje rešenje (kvalitet fotografije, veličina - uvek je uz tebe)
Ima tu i modela drugih proizvođača koji otkidaju sa dobrom fotkom, a staju u džep.
Dslr kit objektiv ipak, pored više šetnje, obećava i mnogo bolju fotografiju, te suštinski mnogo više istih, od tih UZ rešenja.
Pazi, osnovna mana svih dslr aparata su gabariti - svi do jednog su glomazni i često ih baš zbog toga nemaš uz sebe, kada su ti najpotrebniji. Ipak, preko te mane se prelazi zbog ultimativnog kvaliteta fotografije koji dslr-ovi pružaju u odnosu na kompakte
- Ljubav je čudo
Po meni, ultra zumovi nemaju toliko jak argument zbog kojeg bih im tolerisao takođe nezgodne gabarite - Zašto bih vukljao tako nešto sa sobom, a da pritom dobijam fotku koja ne da nije vrhunska, već je značajno lošija i od izlaznih rezultata većine kompaktnih prosumera?
Eto to ti je moje razmišljanje - što ne znači da sam po default-u u pravu
Pozdrav!