Sada su stvari mnogo jasnije ... posto sam ja ovde jedini koji "drzi stranu" tzv ultrazumovima
moram da objasnim kako i zasto sam se odlucio za tu vrstu aparata. Prvo, hitno mi je bio potreban aparat (zato sto smo dobili prinovu) koji ima HDvideo, (za to vreme retkost). Drugo, potpune manuelne komande, mogucnost RAWa, i ergonomija DSLRa, (zbog navikavanja na isti) jer je ovakva vrsta aparata ipak "trenazer" za dslr. U to vreme je bio dvoboj izmedju Canona SX20IS i Panasonica FZ35. Canon je imao bolju fotku, Panasonic, video i on je zavrsio u mojim rukama.
Zasto ne odma dslr ... pazi, tada sam mogao da kupim odlicni 1000D koji daje odlicne fotke i pravi je fotoaparat za pocetnike koji su se odlucili samo za fotografiju. Meni je bio potreban video i trenazer jer sam znao da ce ubrzo i u low slass DSLR pojaviti i ozbiljniji video zapis. Da je tada bila ovakva ponuda, na pr D3100 sa Full HDom, ne bi se dvoumio. Eto, svako vreme nosi svoje breme.
Napomenucu opet, da ovaj Panasonic odlicno sluzi svojoj svrsi i zaista ga necu prodavati, ali moram da kazem i to da sam ja dao za njega 370evra sa svim potrebnim dzidzama kod Ljube, a Canon 1000D je bio oko 500evrica. Ovo ti sve pricam, da je sada mnogo drugacija situacija, (pogotovo sto se bavis video produkcijom) i mozda ipak da razmislis o nekom dslr-u...mozda cak i ozbiljnijem, sa dobrim video zapisom. Jer ipak si ti tu, u foto-video vodama. Kao sto rekoh, ja bih sada uzeo za taj budzet Nikon D3100, za malo vise para Canon 550D, a san mi je 60D.
Ovde kod Ljube u
http://pcfoto.biz/u imas zaista odlicnu ponudu, a ja sam prezadovoljan sa njegovom uslugom.
PoZz
PS Ovo su mozda samo "ispovesti jednog slikara", ali su iskreni, sa namerom da zaista pronadjes ono sto je za tebe najbolje, a sada prepustam sugestije pozvanijim od sebe