Prikaži poruke

Ovaj odeljak vam dozvoljava da vidite sve poruke ovog člana. Imajte na umu da možete da vidite samo poruke iz onih oblasti kojima imate pristup.


Poruke - arhi

Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 79
41
Fotografske tehnike i softver / Odg: Par problema i pitanja [Pocetnik]
« poslato: Septembar 25, 2018, 05:53:13 posle podne »
znaci sansa da ga osetis setovanjima je NULA :D .. tako da samo experimentisi :D

42
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 25, 2018, 09:49:54 pre podne »
sunce ti poljubim da ti poljubim ... evo ga rasplet .. dodje mi da placem i da se smejem istovremeno ...

elem, poslao sam burazu 200 fotki, nisam zadovoljan ni sa jednom :( .. ali bukvalno, mislim da nisu ni na nivou snapshota al reko nema veze neka ima pa neka brise... pritom ja uopste nisam strog tu prema sebi, svi znate kakve sam fotke dizao na forum kao "acceptable" ..

javili mi da su "moje slike mnogo bolje od onih sto su dobili od prof. fotografa" ... jbt, pa sta im je ta cura poslala ?!!?!? ako je ovo moje bolje ?!?!? ko se to danas sve prodaje kao "profesionalni fotograf" ?!!?!

43
Ostale teme / Odg: Toskana(opet)
« poslato: Septembar 25, 2018, 09:42:07 pre podne »
ono na trojci gore neka mrezica za ptice?

lepe slicke :D, ja sam zastao na petici 2 puta :D

45
Portreti / Odg: Portreti @dalibort82
« poslato: Septembar 24, 2018, 10:20:20 posle podne »
ha prepoznajem tvoj rad :D
nego dje nestadose pege?

46
Portreti / Odg: Portreti @dalibort82
« poslato: Septembar 24, 2018, 09:15:16 posle podne »
osvezavajuce!!!!!

ova katarina bila ranije? podseca dosta na onu lepu pegavu curu sto si radio onaj vintage fazon?


47
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 24, 2018, 07:37:06 posle podne »
uvrede

nesto raja postala mnogo osetljiva svi se nesto vredjaju i boje da ne uvrede druge ... ne znam odakle to ide al ...

mene gotovo nemoguce uvrediti

p.s. svatio sam sta si mislio :D ... F/2 je na 135mm 3cm ako je subjekat 3m od mene

48
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 24, 2018, 05:27:14 posle podne »
ma ja sam 100% siguran da je do mene :D ..

49
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 24, 2018, 04:49:36 posle podne »
i takvih gde je fokus pobegao iza imam pun k. ... canon 135mm majku mu ne verujem da on pravi problem .. ovde svetla bilo koliko oces ..

50
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 24, 2018, 04:47:22 posle podne »
ma nije problem samo u mraku :(
problem je sto je izmedju trenutka od kad sam ja stisno back focus dugme do trenutka kada sam stiso shutter moj cale krenuo napred dovoljno da mu umesto oka u fokus ode cuperak iza glave jbg (ovako kad se smanji na 1000 i ne deluje previse strasno ali strasno je :( .. fokus je tacno iza njega)


51
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 23, 2018, 11:29:11 posle podne »
Citat
.. doduse mozda je greska sto je bio servo upaljen, ja nanisam, dok kliknem oni se pomere centralna tacka nabode uvo, uvo u fokusu, oci mutne :(
Ja na mom zastarelom mkII koristim "One-shot AF", kad idem na prekadriranje.
Mk IV ima "malo" naprednije" fokusiranje, ne znam ni da li bi se snasao u celoj prici ;)

I ja uglavnom drzim oneshot al sad kao prebacio na servo, kao ume da prati objekat koji se mrda ... al to izgleda samo kad mu das vise tacaka, kad koristis samo jednu izgleda to ne radi bas kako sam ja zamislio :D ... ali jbg, treba to probati tacno da se vidi kako radi :D ... no, ima dana :)

52
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 23, 2018, 10:51:06 posle podne »
ISO na automatiku, najbrzi objektiv sto imas i koristi centralnu tacku AF-a, s prekadriranjem.

tako sam i slikao dobar deo fotki, ali izgleda sam negde limitirao ISO na 800 max za automatiku pa mi brdo fotki bilo previse tamno, a 24-70 F/2.8 je ja bi reko "i previse brz", mnogo je plitak dof na 2.8, ako malo omasis, vozdra ... ja sam koristio centralnu tacku u prvo vreme pa na kraju odustao od toga, brdo fotki van fokusa :( .. doduse mozda je greska sto je bio servo upaljen, ja nanisam, dok kliknem oni se pomere centralna tacka nabode uvo, uvo u fokusu, oci mutne :(

53
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 23, 2018, 09:23:11 posle podne »
Vidim da si se susreo sa skoro svim praktičnim problemima ;)

pa vidi, bukvalno sve sa cim sam imao problem se resava sa iskustvom, tu mi nije falilo znanja nego bas ono "rutina" .. al krstili smo stefana i bilo je mnogo lepo i uzivali smo .. videcemo kakve ce ona mlada tetkica koja je slikala "profi" da posalje :) .. provalio sam da se namesta "de treba" jedno 30sec "pre nego treba" :D zna de ce pop, odakle, sta :D .. ima mnoooogo vise vremena da namesti sve od mene, ja dok skontam de je sta, ono se vec zavrsilo :D :D

U takvim slučajevima treba dosta iskustva i ne treba porodica oko tebe, znaš i sam.
neka porodice ne zalim se :D da nije njih ...

Daj neke slike za koje misliš da su ok pa da vidimo.

video sam par (potpuno subjektivno naravno jer je moja beba u pitanju) super fotki mog bebirona al to necu dizati na net sigurno tako da .. od toga nista ... a ostalo samo da se iskobeljam iz posla pa cu podici "ako" nadjem nesto da iole valja

54
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 23, 2018, 05:46:23 posle podne »
evo da javim kako je proslo ... (TLDR - imali su profi fotografa, neku tetu sa nikonom, tako da se nisam mnogo tangirao dal cu nesto zasra123 ili ne  :D )

1. veliki soft box je bio neupotrebljiv, probao sam ga pre crkve i odustao od njega, smeta, da je samo fotografija ono sto radim ok, ali posto sam ja tu neki tzv stric jbg komunikacija sa ljudima uz ono cudoviste prosto ne funkcionise + moja deca + zena + ... tako da sam uzeo najmanji softbox koji imam (125x100mm) i navukao na bliconju .. def su bolje fotke sa njim nego bez njega ali vidi se da je "blic", daleko je od "soft" bilo cega :D ...

2. svetla u crkvi je actually bilo mnoooooooooooogo vise nego sto sam ocekivao tako da sam posle 10tak fotki skino blic (i softbox) i parkirao ga nazad u torbu

3. odlucio sam se za tamron sp 24-70 f/2.8 u crkvi i canon 135mm f/2 za ispred crkve i posle u restoranu

sta sam uradio ... hm .. ono kako ja normalno fotkam je odaberem jednu jedinu fokusnu tacku i tako fotkam .. i fotke uglavnom ne valjaju :(
 - F2.8 je uglavnom bilo preusko za vecinu fotki
 - fokus mi je bezao, iako je bio focus servo upaljen, kako su se ljudi pomerali tako su mi slike ili ispred ili iza fokusirane .. jbg niko nije hteo "stane" da ga slikam sve sam "jurio", i to u pokretu ovako sa fiksnom fokusnom tackom .. bem li ga .. to ne radi .. tj. ja to ne umem :( mora to malo bolje da izvezbam .. kada sam prebacio da radi fokus na 9 tacaka (i posle na jos vise) fotke su bile nesto bolje fokusirane li da sam zadovoljan - nisam
 - 135 se pokazao odlican za restoran, uvatio sam odlicnih "svadbarskih portreta" (ono, slika krs po svim umetnickim stanardima ali vidi se lepo i ostro ko je na slici :D i ako bi je otstampo taj neko bi je kupio) ... jedini problem je sto sam ili ja maler ili me neko zaje1234 ili ... ne znam, ali kako ja kliknem tako ljudi naprave neku grimasu (dal jedu, dal sunce, dal zovu dete, dal su procitali nesto na telefonu ...) i sve slike su, za moj ukus, uzas .... to je naravno ocigledno moje neiskustvo, neme veze sa 135 :) ovo je prvi put da ga koristim van kuce
 - auto iso / kompenzacija / blic .. to sve ne radi kako sam ja zamislio, mora ponovo iscitam knjizicu
 - deca .. uzas .. imam 100 mutnih fotki na kojima je trag nekog deteta :( .. jurenje dece mi ne ide nikako jbt :( ... mora da provalim kako radi neki trap focus ili tako nesto (ono, kad je dete u fokusu skljocaj pre nego ja kliknem :D )

nisam nezadovoljan, otisao sam tamo posle 20+ sati nespavanja, umoran, nervozan .. da sam bio jedini fotograf sigurno bi manje "probavao", digo iso u nebo, F na ~5 i slicno da budem siguran da nisam nista omasio .. ovako sam mogao da experimentisem i .. nisam zadovoljan al nisam nezadovoljan ... u svakom slucaju popa nije imao problem sa blicem :D to mi je bilo bitno ... sa M2 ne bi uradio nista, i to je sigurica ..

eto .. mali update, ako neka od slika bude "iole" zadovoljavala kriterijum da je podelim ja cu je dici negde na forum mada posle brzog pregleda fotki, nema takvih :(

55
Cafe pcfoto / Odg: Pa da vidimo ko je gde..
« poslato: Septembar 23, 2018, 04:25:51 pre podne »
Po meni je Oly idealan turisticki foto sistem.
Malih dimenzija, izuzev ako se ne ide na najjaci model, i mala kvalitetna i ne preskupa optika..

ubedljivo najjaci rugged sistem kod kompakata koji je odlicno izreklamiran ...
 - prodaju ga za predjene letece milje (ja putujem ispodprosecno i mogu da uzmem realno najnoviji rugged olympus svake dve godine na milje + neki sitan kesh tipa 50eur, sto znaci ovi koji su u "turizam" fazonu, penzosi i slicno, mogu uzmu najnoviji fraj svake godine)
 - odlicni (placeni) reviews u magazinima koji se valjaju u avionima, turistickim agencijama...
 - reklame po aerodromima, pre filmova u avionu ..

i na sve to, od svih rugged sistema koje sam ja probao (a probao/kupio panasonic, probao oly, canon, nikon, fuji, sony)
 - ima najbolju kontrolu
 - pravi najlepse fotke
 - ima do jaja "inteligent mode" za ljude koje zabole sta je expozicija, blenda, iso ...
 - "najvise je rugged" (posebno u poredjenju sa sra123.. koje valjaju nikon i canon koji su "rugged" zato sto mogu da pokisnu, ako ti ispadnu mozes ih ostavis u prvom kontejneru)

tako da nije cudo sto ih prodaju na kontejnere :D ...

e sad ne znam kakvi su im milc/dslr .. vidim da su i oni popularni dosta medju turistima..

56
Cafe pcfoto / Odg: Pa da vidimo ko je gde..
« poslato: Septembar 22, 2018, 01:46:51 posle podne »
nisam gledao kako se prave te tabele ali "po ulicama stranih gradova" - ako pricamo o turistima i slicno tu nema mnogo mesta "fanboy" prici, ljudi kupuju ono sto ima njima lokalno najbolju podrsku i najbolje je izreklamirano.. ja radim sa rajom kojoj $$$ ne pravi nikakvu razliku (dal je dao nulu vise za aparat, ako hoce da ima aparat ne predstavlja razliku) i recimo u toj prici je par ljudi sa canonom (5dmk2/3) brdo njih sa raznim olympus rugged kompaktima i jedan sa sony milcom .... niko od njih se ne bavi fotografijom, imaju aparate "kad zatreba", "kad oce nesto da zapisu", "kad ..." ... od par drugara koji se bave fotografijom "ozbiljno" iz te price "bogatih" jedan je na canon dslru, jedan na olympus (nemam pojma dal je milc ili dslr ali pravi nesto 30 fotki u sekundi ?!?!?) i dvoica na fuji ...

tako da ako gledam "ne-fotografe" (znaci vake ko ja, mogu si priuste sta god, vole fotkaju tu i tamo, nemaju pretenzije da se bave fotografijom) ove tabele su pun pogodak, ako gledam ljude koje zanima fotografija kao umetnost, ove tabele nemaju vezu sa vezom

57
Ulična i urbana fotografija / Odg: Razne
« poslato: Septembar 21, 2018, 08:08:36 posle podne »
na onu drvenu policu u pozadini nafotosopirati srebrn ibrik i bog da te vidi :D



58
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 20, 2018, 12:40:38 posle podne »
danke, blic it is :D

59
Cafe pcfoto / Odg: religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 20, 2018, 02:43:42 pre podne »
pazi ne idem kao "fotograf", krsti mi se bratic pa cu poneti i neki fotoaparat da napravim par fotki .. ako oni iscimaju fotografa (obicno nisu u fazonu da uzimaju fotografa za takve stvari) ja cu mu se svakako skloniti s'puta :D .. znaci nije problem tuci blicem u crkvi nece se bune ovi mantijasi?

mislis bolje flash bounce card ili da montiram onda na flash neki soft box? imam ih raznih mislim da mi je najveci 25x25 ili 30x30cm

60
Cafe pcfoto / religiski objekti i blic ?
« poslato: Septembar 19, 2018, 05:41:14 posle podne »
sta radite u crkvama i slicno .. bicu sad na krstenju u vozdovačkoj crkvi (u vojvode stepe), i nosicu neki od aparata pa me zanima kako stoji prica sa crkvom i blicem? da nasviram iso ili da palim blic? kontam ako mogu palim blic ponesem mali M2, ako mora ISO mora nosim mk4

Stranice: 1 2 [3] 4 5 6 7 ... 79