Pozdrav svima, registrovao sam se ovde jer mi je to prvo izaslo na googlu kada sam kucao digitalni fotoaparati forum, pa se nadam da ovde ima ljudi koji mogu da mi pomognu.
Odmah da kazem u fotografiju se razumem nikako, ali znam sta mi treba to jest kako to treba da izgleda a sa cim da to postignem i kako to se nadam da cu ovde saznati.
Naime treba mi neki uredjaj najjeftiniji moguci, polovan naravno za nocne uslove slikanja prilikom cega se samo i samo snima svetlost u potpunom ili skoro potpunom mraku, znaci noc u prirodi...
Konkretno imam razne baterijske lampe i onda bih da snimim to u mraku, evo kako to otprilike treba da izgleda :
Itd, znaci potrebno je sto realnije prikazati kako ta svetlost iz lampe izlazi i obasjava tamo na odredjenoj daljini drvo, neki predmet, ili sto god, takodje ovo bih koristio i u poredjenjima, prvo uslikam jednu lampu pa onda drugu pa da se vidi koja je bolja itd itd...
Moj neki skromni budzet je 10 000 dinara za polovan uredjaj, sada imam Nikon L22 koji koristim tako za neke dnevne fotke ali sa njim ne mogu postici nista u nocnim uslovima to jest nije za ovo sto meni treba.
Pa eto ako treba jos informacija tu sam, i da li ima sta za mene u ovom cenovnom rangu, znam da za taj novac ne mogu da ocekujem nista specijalno ali eto treba mi nesto jer za sada nemam nista a potrebno mi je ovo da snimam.