Pa gledajte, ja sam covjeku i rekao da mu ne valja fotka, da je obican snapshot, "nikoga nisam tapsao poramenima".Ok, fotka ne valja pa ne valja, ali onda treba i objasniti covjeku zasto fotka ne valja, dati covjeku konstruktivnu kritiku, a ne samo;"Ovo nista ne valja!" Ili;"Nisi ni trebao ponijeti fotoaparat zbog ovoga!"....to licno za mene nije konstruktivna kritika, jer svakom fotografu treba izaci u susret, ukazat mu na greske, zasto ta fotka ne valja, a ne samo tako, kao sto nije konstruktivna kritika ni ;"Super fotka", Wau", ili tome slicno.....cak sam negdje i napisao kako dati nekome konstruktivnu kritiku, kako pristupiti samoj fotografiji za komentarisanje.Niko se nije rodio naucen, ako negdje i grijesi onda treba i ukazati na greske, pa ovo je upravo fotoforum gdje sam se najvise zadrzao, na drugim nisam, jer su ljudi sujetni, prepotentni, kao u stilu ja i samo ja fotograf-najbolji na svijetu.....ja to ne volim, na takva mjesta ne zalazim, budi svojoj materi najbolji.....u sustini tako im i odgovorim.....to sto neko nosi profesionalne aparate-meni nista ne znaci, vise cijenim fotografe koji sa slabijim masinama naprave odlicne fotke.....elem, poenta je da nisam ni ja komentarisao fotografa, vec njegov rad, tj. fotografiju, koja u ovom slucaju nije na zadovoljavajucem nivou, ali mogu samo reci:Naprijed fotografi(i pocetnici i iskusniji), nikad se nemojte predavati, bez obzira sta vam mnogi kazu.
P.S.Serb-da u pravu si za onu sliku Tasmanijskog djavola, sjecam se dobro rasprave, "kritičar" me je nagovarao da se manim fotografisanja, da promijenim hobi.....sva sreca pa ga nisam poslusao, ta fotka sto jest-jest, i nije bila čemu, priznajem, isto tako sam kupio tek aparat pa probao kao blackbeast, tu gresku mnogi naprave-kad kupe aparat pa fotkaju sve i svasta, najveci je problem sto to i stavljaju na forume, a nije za foruma.