^Ma ne, naravno... najbolje je da napravimo jedan kružok "tapšatora", koji će se (kako je u poslednje vreme postalo uobičajeno) međusobno tapšati, kačiti gluposti i očekivati smislene komentare.
Da li ovde više iko razlikuje FB od FOTOGRAFSKOG foruma?
Znači, Blackbeast, nisi ti ovde kriv zbog te jedne fotke, ali mi je već ozbiljno poremećen feder nakon toliko sličnih postova koji sve nešto prozivaju zbog grubosti, oštrine u postovima itd.
Ima li ovde iko šlifa da čoveku napiše komentar koji mu NEĆE dati pozitivan polet za nešto što NE VALJA ili opet moram da upućujem na jednu od onih top tema "kako komentarišemo i kako prihvatamo kritiku"?
Šta to toliko ne valja u mom komentaru, koji je pre svega iskren, nimalo zlonameran ili zajedljiv?
Dalje, da pojasnim šta to "ulična fotografija" kao žanr predstavlja. Zapravo, možda je jednostavnije reći šta NE predstavlja. A ne predstavlja buljuk tehnički loših snapshotova, čija je jedina odlika čudan ili nesvakidašnji sadržaj.
Znači, ako se nema vremena, znanja ili volje za bolje od ovoga, onda fotografija ne zaslužuje da se nađe u sopstvenoj temi, već u nekoj "samo malo smeha..." temi.
Ili je po vama bolje da svi glumimo veverice, tapšemo čoveka po ramenu, kažemo mu "hej bravo majstore", a on sutra dođe i prospe celu karticu ovakvih fotki? Opet kažem, Blackbeast, sve ovo se ne odnosi na tebe. Ono što se odnosi na tebe, napisao sam u prvom postu i sa krajnje dobrom namerom. Ovo ostalo se odnosi na većinu ostalih članova, čiji su postovi počeli da bivaju blago rečeno skandalozni, kako sadržajno, tako i u kritičkoj formi, imajući u vidu šta se sve po forumu kači u poslednje vreme.
Ajmo sad opet jedan red iznošenja zaključaka kako je storm to mogao malo manje grubo, malo manje oštro, malo manje s visine... šta god. Znam da ima tih epiteta u šteku, pa udrite.
Pozdrav