Ovaj, polako drugovi... osećaj kašnjenja nije svakome isti. Mene su u grafičkom studiju ubeđivala trojica da radi savršeno, ništa ne kasni, dok je jedan momak tvrdio isto što i ja. To ne radi realtime. I sad, "radi savršeno", samo nekima malo manje? Ebeni (najbolji i najskuplji) wireless miš ima kašnjenje, a košta ko prosečna tabla.
Neka pokretač teme proba i neka vidi da li njemu to odgovara, bez da blanko veruje bilo kome. Ako može. Posebno iz razloga što mu budžet ne dozvoljava besne gliste.
Pozdrav
naravno.... ja ne mogu da igram ni jedan fps sa wireless misem, cak ni sa onim najskupljim jer mi uzasno smeta taj lag ... na tablama rekoh vec meni je to ok dok je lag ispod 250ms, to je ogromno kasnjenje btw, cetvrt sekunde (a brdo tabli ima 300+ms lag) ... e sad ako teras win8 tu ces da imas dodatni lag!!!
obrati paznju da imas 2 vrste kasnjenja/lag-a o kojima ljudi pricaju
1. standardna, podrazumevana, ocekivana - wacom isprati ceo tvoj pokret 100% tacno samo sa nekim kasnjenjem
2. wacom secka, ako nacrtas krug on ne bude krug nego npr osmougaonik
ovaj drugi imaju razni jeftini wifi uredjaji i neke wacom table kada imaju problem sa drajverima i sa operativnim sistemom (ozbiljan problem sa win8.x)
ovaj prvi problem je sad pitanje koliko daleko tvoj mozak moze da ukalkulise taj lag da mu ne smeta
dodatno oba zavise i od racunara, usb porta... kvaliteta drajvera, npr ako pogledas po netu brdo ljudi se zali na lag wacom tabli i 2-3 posta ispod vidis kako je problem resen updateom drajvera, promenom u registry-u, prekonfigurisanjem fotosopa...
latency na kvalitetnim mobilnim telefonima i tabletima je danas oko 100ms (startujte neku aplikaciju za crtanje i crtajte prstom po ekranu, to koliko kasni linija za prstom je lag o kome pricamo) ... istrazivanje kaze da tek ispod 7ms mi ne detektujemo lag!!! microsoft je izbacio demo sa samo 1ms lagom i to deluje fantasticno ali to koliko ja znam ne postoji u prodaji
pogledaj
https://youtu.be/vOvQCPLkPt4