Cek arhi, meni nista nije jasno sta pricas. U jednom postu kazes da wacomi koje si probao nemaju lag manji od 100ms, a onda das primer wacoma od 50-60e koji ti koristis (jos wireless) i kazes da nema laga uopste. Ne razumem koji je sad tvoj zakljucak? Nisam hteo da se nastavljam, ali opet ponavljam da jeftini zicani wacom koji ja imam ima neprimetan lag i to samo kad se ekstremno brzo povlace crte i isto bih otprilike tako ocenio, da to nije vise od 10ms.
cek da probam da pojasnim ... sorry za nejasnoce malo sam rastrzan a i inace sam malo netacan u pisanju jbg takva mi glava.
da krenemo sa ovom koja mi je u fioci i koju bas slabo koristim, ona recimo nema (po meni) primetan lag. svakako je ispod 100ms, koliko je ne mogu da procenim jer tamo negde ispod 70ms "za crtanje" meni sve isto .. mozda bi se dalo proveriti nekom specijalistickom aplikacijom (kao sto se da primetiti za misa da je neprecizan kada igras fps) ali generalno ne verujem da je znacano za crtanje dal je 20, 50 ili 70ms .. osim ako nisi posebno osetljiv, a vi umetnici ste osetljivi na svasta pa zato napomenuh - probaj pre nego kupis.
e sad to sto kazes "u drugom postu sam rekao" .. u drugom postu sam napisao da "(a brdo tabli ima 300+ms lag)" - tu mislim globalno, ne kazem za moderne wacom table vec globalno za table .. sto resistivne sto induktivne, stara wacom tabla, resistivna, imam je jos uvek negde po fiokama je imala preko 300ms lag. 3M touch panel je oko 250ms..
dalje kazem "latency na kvalitetnim mobilnim telefonima i tabletima je danas oko 100ms" sto nema veze sa wakom tablom vec sa uredjajem koji verovatno imas u ruci i mozes odma da probas da vidis koliko je to 100ms cisto da imas osecaj o cemu pricas.
kazem da mi lag na misu smeta (i to ispod 1ms lag smeta, kada se igra fps) a da mi na tabli ne smeta do 250ms (znam zato sto sam pravio neku elektroniku za neke touchscreenove te koristio iste i znam u ms koliki je kad bio lag i dokle mogu da kompenzujem u glavi a gde to pocinje da bude neuptrebljivo), ne kazem da wacom tabla ima 250ms!!!
takodje rekoh, sto ti je najverovatnije glavni problem - "wacomi koje sam probao imaju svakako manje ... no nisu ispod 100ms ja bi rekao" .. i to je verovanto unelo zabunu .. sorry sto nije bilo detaljnije. ja sam od novih wacoma proba bambuse i oba bambusa su imala tih nekih 100tinjak ms min .. dal je do same table ili do os-a ili do bem li ga cega ali oba bambusa (a bas sam gleado da bi mozda zamenio moj posto je moj povelik) su imala dosta veliki lag, ni priblizno znacajan da ne moze da se radi (0.1sec, retko kome to stvarno smeta), ali primetno veci od mog matorog bambusa.
e sad, posto se danas bas uvatih nesto za tog bambusa reko da nacukam ovde da ako mozes polovan da nadjes takav, za njega znam da mu je latency extremno mali, a nista na ovoj sedmici nisam budzio da bi wacom radio bolje/brze... kako sam ga ubo prvi dan tako je i danas, nisam cak ni neke drajvere instalirao, sta je doza instalirao kad sam zabo dongle u komp to je na masini (jedan jedini app za podesavanje levo desno i koji taster sta radi)...
nadam se da sam bio dovoljno jasan ovaj put
ako ti znaci nesto mogu da ti snimim video da se vide tablet i fotosop u istom frejmu da vidis direkt koliki je lag (i dalje ga ima naravno ali je jako mali) .. ne znam samo dal mk3 moze da snima neki veci fps u manjoj rezoluciji ili mora 25fps... bilo bi iskusno ako moze da se snimi u vise fps..