Dalibore, bolju kombinaciju od mk3 i 85 1.2 neces naci, a ni imati. To je jedno.
Da ponovim pre nastavka... bolju kombinaciju od mk3 i 85 1.2 neces naci, a ni imati.
E sad, postavlja se pitanje da li mi opremu posedujemo samo zato sto je najbolja ili zato sto iz nje izvlacimo maksimum koji zahteva posao? Meoze li nesto drugo odraditi posao u meri koja zadovoljava klijenta?
7dmk2 ? Cemu? to je usko profilisana sprava, i iz mog ugla samo bi ga sputavala. Zasto bi kupio 7dmk2... zato sto ima najbolji AF na planeti?
A7r ? ok, ali ima li Sony bolja stakla od Fujija? Nema! Radi li mu posao A7r? bojim se a ne.
D800? Zasto bi pobogu kupovao Nikona, kad vec ima Mk3 i stakla koja poseduje? Ima vecu rezoluciju... treba li mu?
Ako to sto je najbolje, postane teret... i to fizicki teret, onda to dobija drugu dimenziju.
Mislim, zalazimo u neki deo pojasnjavanja gde je nemoguce povucu adekvatnu paralelu a da ona ne zazulja neciju sujetu.
Kao sto rekoh,... a rekao sam to i Daliboru preko telefona, da bolju kombinaciju nece naci nikada nigde.
Ali ga sa druge strane podzavam da isproba Fuji, i cistu sumnjam da ce se razocarati u ovaj sistem, narocito ne sa staklima koje namerava da kupi, i narocito ne sa talentom koji poseduje.
Gadno je kad se covek zakopa u stereotipe, i pogresno proceni svoje stvarne potrebe i mogucnosti, pa se drzi toga ko pijan plota.
Milc aparati nisu polufabrikati kao sto su bili pre neku godinu, i nisu vise besmisleno skupi. Sto se tice konkretno Fuji aparata, mnogi jos ne shvataju da je ovo najbolji APS-C senzor na trzistu. Takodje jos uvek se ne veruje dovoljno u pricu koliko su kvalitetna stakla. Salite se da 35 1.4 ne valja ili da je 18-55 prosecan objektiv?