Pa znas kako, postoje ljudi koji se emotivno vezu za svoj brend ili komad opreme, i kada napises nesto protiv... naprosto krenu nerazumno da se ponasaju.
Recimo, u momentu kada sam imao Sony milc, i ozbiljno razmisljao da odem na a6000... povela se neka diskusija, gde sam okarkterisan kao Sony hejter i Canon fanboj. Potpuno shizofrena situacija.
E da, kod Fujija me nervira taj ublazeni nikon alchajmer mod. to je ono, kad odaberes odlozeno okidanje od 2 sec, a on ti posle prvog okinutog snimka, vrati u normal. To samo nikon zna zasto je to tako.
Fuji ima trip da drzi odlozeno, sve dok ne ode u stendbaj ili se ugasi. A meni cesto na stativu ode aparat u stendbaj... pa moram opet u menije da rondam... i tako. Sony ce da drzi sve dok ga ne promenis, pa i posle nedelju dana. E sad, moze biti da je Fuji neko posteno srednje resenje... ali hajde.
Druga stvar koja mi smeta jeste promena tacke fokusa (deo koji se zumira) dok je uvecan prikaz. Na soniju to radi odlicno... dok na Fujiju moram da izadjem iz uvecanog prikaza, pa da odem u AF izbor tacke, pa da je pomeram... pa opet nazad. Hocu reci i da su tasteri za levo i desno, prilicno neiskorisceni.
Mislim, ja sam donekle specifican jer najveci deo svojih fotografija radim sa stativa, uz odlozeno okidanje i manuelni fokus. Ko je slican meni, evo mu i ovaj info.
Smeta mi i sto je SD kartica sa donje strane, pa moram da skidam i plocicu od stativa. Sony recimo, forsira sa strane... pa i to moze biti razlika.
Eto , tako