Zadrzao si se ovde dosta poredeci ovaj objektiv sa ff objektivima i ti to sigurno puno bolje znas, i ja verujem da je to tako..
Mislim ja sad tu stvarno nemam nameru da protivrecim nesto uz klinac... od toga nema nista..
Citao sam da se mnogi zale na 2.8 na 24-70... a i 17-40 je recimo malo muljav po meni ali to i nisu objektivi iz istog filma pa je najbolje preskociti ih. Pomenuo sam to onako-uzgred.
Ali sve sto nosi oznaku 17-50/55 i 2.8 od bilo kojeg proizvodjaca, moze slobodno da izadje na crtu pa da vidimo..
Takodje i ova 2 canona 15-85 i 18-135 su alternativa u smislu izbora...Ali tu se covek vec odlucuje prema onom sta mu vise treba i sta mu vise znaci.
Sad ta nova sigma 18-35..,hm...
Ostrina, svaka cast...to je kod sigme prioritet ocigledno...
E sad: boje, prelazi, kontrasti...kako tu stoje stvari...ja to ne znam, ali bi to pogledao prvo.
Ima jedan mit u vezi te ostrine...ljudi, kad ostrina predje jednu granicu - to je dovoljno...
Postoji pp gde mozete da doostrite jos poprilicno, ali na 17-55 vam to skoro i ne treba...ne znam koji ce mi jos te ostrine.
Ljudi navikli da gledaju zid od cigle na test fotkama , pa kad vide neku fugnu na 200% da je malo ostrija, sreci nigde kraja.
Daj ti da mi vidimo ovo ostalo kako izgleda...to mene licno zanima.
Ovde mi je problem taj raspon ...niti pocinje sa 15 ili 16....niti ide bar do 50...Meni je uzak.
Drugo koliko god ja cenio blendu , ona po meni ima najmanji znacaj na sirokom rasponu.
Stvarno jurnjavu za bokehom na 18,24, pa i 35 prepustam drugima...kome treba low light onda ok.
Ovu 85 sam poredio na f8 a na 2,8 nisam i ne sumnjam da je 85 bolja jer zlo i naopako ako nije...