Vidi, autofokus je cela jedna posebna prica.
Ne znam kolike su ti ambicije za video, ali ako zelis brz i pouzda AF, nisam siguran da treba da ides na DSLR.
No, sad Canon ima taj neki dual-pixel nesto nesto AF, za koji kazu da je dobar, ali ja snimam Nikonom, pa to mora neko drugi da ti pojasni kako radi i koliko je pouzdan.
Osim toga, istrazi po netu, imas gomile poredjenja i testiranja AF-a i ostalog.
Problem kod "contrast detection" AF-a koji koristi vecina DSLR-ova jeste sto su nepouzdani. Pogotovo u slabijim svetlosnim uslovima.
Tako da, istrazi kakav je fokus kod kog Canona. Ne znam tacno koji je model sa ovim dual-pixel focusom, to ce neko od Kanodzija da ti pomogne i vidi da li ti odgovara i kakav je pri slabom svetlu.
Drugo:
Razmisli dobro i o Panasoniku GH3/4.
GH 4 je vrv malo skup za tebe, ali GH3 je sigurno jeftiniji. Oni imaju vrlo pouzdan AF sistem. Osim toga, ono sto se ne pominje po netu, a sto mene jako smara jesu "powerd zoom" objektivi. To su oni objektivi koji koriste servo motor da bi zumirali. Kao na kamkorderima i kompaktima. Kao i na kamkorderima (za razliku od kompakta), panasonikovi objektivi za GH2/3/4 imaju klackalicu koja omogucava varijabilnu brzinu zuma.
Trece, postoje objektivi koji se zovu "pan focal" objektivi, a oni su jako bitni ako planiras da koristis zum tokom snimanja, jer fokus ostaje isti tokom zuma.
Sve u svemu, najbitnije je sada da shvatis sta zapravo zelis i koliko ozbiljno zelis da se razvijas. Naravno, sta god da kupis od opreme, da se preprodati, tako da nemoj mnogo da se stresiras ako posle par meseci koriscenja shvatis da ti se ne uklapa u afinitete. Ali, da bi to izbegao, dobro se informisi i planiraj u buducnost.