E sad, opet zavisi od toga kako je sklepano to trazilo. Boluju oni od raznih bolesti, preko lagovanja do prebudzenog kontrasta, ali to polako postaje sve bolje. Recimo, Lumix LX 100 ima mnoooogo ludo trazilo. Kad si napolju, skoro da nema razlike i jako je tesko da provalis da li gledas kroz EVF ili OVF. Doduse, kad si u zatvorenom... malo se primecuje razlika jer boluje od pojacanog kontrasta... ali to nije kontrast na steroidima kao nekad.
Tako da... realno, najmanji je to problem, veruj mi. A ja sam bio izraziti protivnik EVF-a, ali vise nisam... barem ne u meri u kojoj sam bio. Naprosto, ide na bolje. I sad, realno da uhvatim za usi one koji su pre 3 godine balavili na EVF i pricali kako je isto sto i OVF, pa da sada uporede ono tada, sa ovim sada.
Jedno je kad nesto dodje dodje do visokog stepena upotrebljivosti, a sasvim drugo kad je u razvoju. Zato ja sve to zovem polufabrikatima, i bice to... sve dok ne budu 100% konkurentni osnovnoj zamisli, tj. onome sto vec postoji. To se odnosi na trazilo, na AF.... ili sta vec.
To ti je isto kao kad ti treba ves masina, ali nemas prostora u kupatilu pa kupis malu. I tu nema cile mile... ili pere ves ili ne. Tako i ovde. Kad naprave mali FF koji radi isto kao i d610 ili mk3 ... to je to. A ne, znas... CDAF radi KAO PDAF, EVF je KAO OVF ... i sve je kao... a platis ga isto ili cak i skuplje.
Polufabrikati.
ALi, stvari idu na bolje... i to mnoooogo na bolje.