@Unique93
Ovo prvo je naravno legitimno, ako imas neki primer kako ti to radis okaci da vidim, ako ti nije problem, naravno.
A ovo drugo. Pa dobro, to bi sad vec zaslo u dublju raspravu. Od toga da sam ja umetnik, a da ti to ne razumes, do toga da sam ja glupson koji je omasio fokus, sto si ti odmah prepoznao, a pravim se umetnikom itd... S obzirom da sam ja neko ko voli fotografiju i nikako sebe ne bi nazvao umetnikom (ili umJetnikom), to bi mogli odmah da amputiramo.
Ali postoji par stvari koje jesu cinjenica, recimo pojam "omasen" je kad neko nesto pogresi, a ne kad to uradi sa namerom. Isto tako bi neko, ko ima kompakt, mogao da postavi pitanje zasto je neko ko je u drugom planu neostar, itd... a i to sam doziveo. Postoji ona svadbarska fora, mlada u prvom planu, a mladozenja u drugom, malo neostar, i obrnuto. I kad dodju da gledaju fotke pitaju:"sta sam ja bre mutan/a"...
A dacu ti prost razlog zasto bi takvu sliku neko "razumeo". Recimo, konkretno ova zenska osoba ima preko trideset godina u trenutku slikanja (po mojoj proceni). E sad kad vidi ovakvu fotku, jeste joj malo neostro, ali joj koza izgleda kao da ima 17... onda tu pronalaze neku romantiku, mistiku itd... Veruj mi da i ja to ne razumem. Mislim, ovim ne zelim da vredjam zenski rod, da me neko pogresno ne shvati, ali zene prosto drugacije razmisljaju.
Recimo obrada gde je koza kao kod plasticne lutke, koju ja BTW ne podnosim. Taj drugar sa kojim sam radio svadbe je radio i mature. Pazi, devojke od 18 godina, a kad vide takvu obradu od 20 devojaka odusevi se njih 19?!! Dakle, apsolutno neverovatno.
Inace slikanje svadbi nije slikanje za casopise, gde su devojke sve lepe, vitke, fotogenicne, umeju da poziraju, lepo su nasminkane (citaj profesionalno)... Da bi zadovoljio klijente (sto je vrlo vazno jer se bar 80% poslova dobije na preporuku) to je nekad nemoguca mislija. Nisu svi mladi lepi, naprotiv, od 15-tak svadbi koliko sam ja slikao mozda su bila dva lepa para, ovo ostalo... da ne vredjam, ali da kazemo da su manje lepi... a i oni hoce da lepo izgledaju na slikama. I tako se vracamo na pocetak price - pribegavas raznim trikovima...
Ako budem nasao slike ovih manje lepih, okacicu i te.
Mada me cudi da niko nema nijednu fotku sa svadbe. Uvek te neko zamoli da slikas, pa makar usput. Nisam ja otvorio ovu temu samo da bi pokazao svoje fotke, nego samo naceo.
Recimo Tviti slika svadbe, daj da vidimo i njegove...