Ko nije slikao svadbu (u Srba) ne zna sta je pakao. Mislim, kritike su sve ok, nekima se svidja, nekima ne itd. Ali sve kritike su potpuno drugacije kad slikas u DATIM uslovima. Mislim da sam sebe pronalazio kako stojim i blenem kao tele i da sam u tom trenutku zaboravio i sta je blenda i ekspozicija, sta je svetlo itd... Desavalo mi se da stojim u sobi 2x2 m i tu treba da slikam mladu. Ne znam gde da je postavim, koju pozu da napravi, mislim, ne mozes da se okrenes u toj sobi. Mislim da sam tad zaboravio i kako bi trebalo pozirati. Posle toga sam snimio poze u telefon, da kad tako zabagujem, mogu da nastavim.
To je jednostavno uzasno tesko zamisliti dok se ne nadjes u takvoj situaciji. Kad sam slikao te svadbe imao sam 44-45 godina, fotografijom se bavim od petog osnovne. Sto, naravno ne mora nista da znaci, ali da sam za sve te godine samo skljocao okolo ubo bi nesto po sistemu i "corava koka ubode neko zrno". Svadbe ne slikam vec dve godine, a verovatno ih vise necu slikati osim ako ne budem imao neki veoma jak motiv, tipa, da mi neko ponudi soma evra, a i to pod uslovom da samo slikam mladence, bez svatova itd...
@Tviti
Nikako mi nije jasno zasto ne bi okacio slike. Nervoza mladenaca je bila i PROSLA. Mi sad rezimiramo sta smo uradili u datim uslovima, koliko se ko dobro snasao itd...
Sto se isporucivanja slika mladencima, princip nam je bio da opalimo neku kolicinu fotki, a onda dodju mladenci i biraju. Nikad nisamo sami isporucivali slike po svom izboru, jer upravo druga slika koju sam postavio je razlog. Jedna mlada se takvom slikom odusevila. Prosto, ukusi su razliciti, ako imaju sta da biraju, u 95% slucajeva budu zadovoljni, sto je po meni krajnji cilj.
Evo i dve fotke sa jedne svadbe gde sam samo slikao mladence, nisam imao nikakvu obavezu za bilo sta drugo. Slikano je sa manuelnim 50 f1.4 na 400ASA, malo je krupnije zrno, ali su fotke solidne.