Ja sam nesto kontao da je 5DMARKIII boji za makro fotografije jer ima vise MP.
Bez uvrede, pratim temu od pocetka, misljenja sam, da si ti daleko od makro fotografije...ne bi da budem grub, zaista, ali verovatno si daleko od bilo kog fotografskog pravca.
Zelis da se bavis fotografijom, nemas aparat i to je sve legitmno...s druge strane, uletela ti je "kasika u med", koja je jednostavno prevelika za usta svakog foto-pocetnika.
Ako dobijas aparat, da bi njime morao da radis za firmu(u sta sumnjam), pre nego bilo sta uzmes, dobijes, dobro se opskrbi foto stivom i citaj...ima dosta toga.
S druge strane, ako je u pitanju neko poslovno "poravnjanje" i ako imas odresene ruke po pitanju vlasnistva, uzmi skuplji aparat...prodaj sto bolje mozes,
pa ako i dalje zelis u fotografske vode, uzmi sebi neki "normalni" DSLR. S ostatkom novca odes lepo na neku svetsku destinaciju i fotkaj.
Naravno, posle se vratis i okacis fotke na forum
Covek kupuje cipele koje mu pasu, da moze normalno da hoda u njima, bojim se da se ne sapletes sa "par" brojeva vecom "obucom" i zabatalis fotografiju za sva vremena.
Kao sto rekoh, menjaj za nesto normalnije, sto ce ti olaksati pocetnicke korake, a posto finansije nisu problem, lako mozes da se dogradis po potrebi.
I to sve bez zuljeva
Ziv bio
p.s. Podsetio si me na neke moje davne pocetke...Moj prvi aparat je bio neki ruski "Zenit". Posle prvog zvuka okidaca i zavesice, stvorila se neka nevidjena kolicina ljubavi prema fotografiji.
Valjda je to "ljubav na prvi pogled, dodir". Nakon nekoliko ispucanih filmova i jos manje uspelih fotki
, toliko mi je narastao ego, kao da sam izmislio fotografiju, u najmanju ruku.
Sticajem okolnosti, nas prvi komsija, dipl. istoricar umetnosti, kome je fotografija bila profesija, sazna za moju ljubav i pocne da me uvodi u svet ovog lepog hobija.
Na zalost, njegove reci nisu mnogo dopirale do mojih sivih celija, iz prostog razloga, sto mu je na stolu, dok mi je pricao, stajao radni "hasselblad 6x6"...
Sav njegov trud je pao u vodu, jer moja jedina misao je bila:"Lako je tebi da pricas, kad imas takvu kameru!"
Da ne duzim...zavrsi se prica, ja ga pitam za kameru...on mi tvrdi nije za mene...reko' daj samo, pa ces da vidis
I video je...komplet rol film, naravno sve do jedne pogresno eksponirane...znaci 0(NULA!!!).
To me je toliko srozalo, da 2-3 godine posle toga nisam vise mislio ni na fotografiju, ni na foto-aparate...
Ipak, na kraju je ljubav pobedila i verujem da bi bila steta da je bilo drugacije...o tome ne mogu sam da sudim, ali verujem da fotke govore vise od reci...
Jos jednom pozdrav