Ja samo da pojasnim moju poruku gde sam rekla da bih se odlučila za D4. To sam izjavila sa pretpostavkom da u kompenzaciju dobijaš D4 bez doplate ili isto tako 5D3 bez doplate, naravno oba nova sa važećom garancijom. Zato mi je bilo logično da uzmeš nešto duplo skuplje
Doduše, činjenica je da se takva tela ne prodaju baš kao alva, pogotovu ne u Srbiji, i da bi verovatno morao malo da se načekaš dok ga prodaš, jer stvarno ne vidim svrhu da kao neko ko tek ulazi u dslr vode zadržiš takav aparat. Čak je i 5D3 krupan zalogaj za nekog foto početnika, ali bih u tom slučaju ipak stavila prs' na čelo , možda zato što koristim Canon
Takođe, Zoran je apolutno u pravu da su objektivi bitniji od tela, ali obzirom da još uvek nisi načisto kom ćeš se prikloniti carstvu, ne znam ima li svrhe da ti prvo preporučujemo objektive te da se na osnovu toga opredeliš za sistem koji ćeš koristiti
Mislim, možemo mi da kažemo šta je najbolje (mnogo je lepo raspolagati tuđim novcem, pa makar i samo na "papiru", tj. monitoru
), ali ako započnemo "Star wars" objektiva C vs. N, plašim se da ćemo te toliko smoriti da ćeš na kraju odustati od fotografije i umesto toga za te novce otvoriti farmu nojeva
Edit: Ukoliko si rešio da bilo koje od dva ponuđena tela ne prodaješ već zadržiš za sebe onda imaš još jedan glas za Canon 5D3, a ako preostali keš uložiš u stakliće, uh, ne mogu ni da zamislim šta bih radila na tvom mestu