Posto volim nocnu fotografiju, onda sam neku vece probavao novi aparat i u tim uslovima. Medjutim, naisao sam na jednu nelogicnost, koja me je u prvi tren malo iznervirala.
Posto sam probavao iz nekog neobicnog ugla da slikam neko drvo, to je zahtijevalo malo gimnastike sa moje strane. Posto je bilo veoma hladno i nije mi se dalo da klecim i puzem po snijegu, da bih kroz trazilo vidio sta tacno ganjam, onda sam fino upalio livew view, da bi mi, po nekoj logici, olaksao posao. Medjutim, otkrio sam tu nelogicnu stvar, a to je da se u M modu ne moze podesiti ekspozicija kraca od 1/30. Iz kog razloga, nemam pojma... Ako prebacim na S mod, onda moze, ali mi to ne odgovara jer mi on sam blendu odvrce i zavrce u svim mogucim varijantama, samo ne u onoj koja meni treba. Znaci, livew view je za te svrhe totalno neupotrebljiv. Ili ga ja nisam znao podesiti. Nisam stigao da proceprkam po uputstvu, tako da mi ga nemojte spominjati.
Storm, jesi li ti u testu primijetio taj problem?! Ili, neko drugi, ko koristi D3200?