Нисам сигуран да отварам ову тему на правој локацији на форуму, али нисам успео да нађем боље место.
Тема је потпуно банална, требало би да знам и одговор на моје питање, али то једноставно не функционише како бих ја хтео.
Наиме, интересује ме какву конфигурацију треба да има компјутер, и шта је у њој пресудно од компоненти, да бих нормално, као човек (без чекања током секунди и секунди), прегледавао ЈПЕГ слике у компјутеру (које су тешке од 12 до 21 МВ), да не чекам наведене секунде док се не отвори пун квалитет слике, већ да се отвори одмах у фул квалитету, без замагљивања и сличних Виндоузових фора... Када бих прегледавао само једну слику, чекање би било и подношљиво, али кад треба прегледати 500 фотографија и побрисати неодговарајуће, то је равно мучењу.
Иначе, имам следећу конфигурацију, али то што ја хоћу, једноставно не функционише:
Notebook HP Pavilion dv7, procesor i7 Q720 (1,6 GHz), 64-bit Windows 7 Home Premium, NVIDIA GeForce GT 230M sa 1 GB RAM, 4 GB RAM memorija 1333 MHz DDR3, 2 x 500 GB Hard disk