Ovo su Quadro graficke, ne znam da li mu je potrebno tako nesto?
A pitanje je i koliko funkcija u PS CS5/6 podrzava CUDA.
Uvek je bolje da uzme desktop sa GTX karticom na kojoj moze da otkljuca CUDA jezgra.
Pa i ja predpostavljam da Rodji nisu potrebne Quadro ili Fire Pro, ali sam samo iskoristio priliku da bacimo malo
siri pogled na hardver koji je vezan za digitalni prikaz.
Kao sto sam rekao, to su kartice kojima nije presudna sama snaga jer sluze za kreiranje Dig.slike i daje joj
pravi kvalitet koji cesto mi ne mozemo da registrujemo sa nasim karticama. Znaci one registruju mnogo vise podataka od
obicnih kartica ali naravno za to je potreban i monitor u toj klasi, da bi to mogli i da vidimo.
Posle tih kartica idu tzv. Gejmerske koje su mozda i jace i brze, (jer im je trebna snaga da obrade pokretnu sliku koja je najzahtevnija) ali cesto na ustrb citanja svih informacija.(naravno u zavisnosti od klase).
Tako je i prilagodjena industrija monitora. Svrstani po klasama tj. nameni. Brzi su Gejmerski, obicno sa losijim prikazom, a
stvaralacki su po pravilu
tromi ali pprikazuju mnogo vise podataka.
Zato sam postavio ovaj link, da bi ljudi, kad kupuju, mogli da vide u kom rangu kupuju svoj odabir i sta mogu ocekivati. Tu su testovi i malo teksta o samoj kartici, sasvim dovoljno ako nemas nikakvu predstavu o tome sta kupujes. Naravno da ima i ozbiljnijih sajtova ali se meni ucinio ovaj kao najprigodniji za pocetak.
Sto se tice desktopa, ja licno vise volim Radeon graficke, jer imaju
prirodnije boje, dok je GF uvek vise pikirao na gejmerski segment.
Ali to nije toliko vazno, najvaznije je to sto kod nas ne mozes da sastavis konfu laptopa kao sto bi trebalo, (bar za srednjje i jace modele) vec biras makinu koju su pacerski
osmislili dileri.
Cemu onda predstavnistva ako ne mozes da biras elemente i sam odlucujes o svojim potrebama.
Iskreno, muka mi je od nametanja osrednjosti.