Koliko sam ja upucen , najaci brendovi koriste fotografije. Za njih rade najbolji tablet fotografi i retuseri. Prasina otisci prstiju nisu problem, posto fotkaju sa rukavicama i skroz nove satove fotografisu. Ako ostane nesto retuseri uklone. Budzeti za njih ne predstavljaju toliki problem (pricam o high end markama). Meni je Lange poslao katalog sa fotkama, koji je u tvrdo koricen sa stotinak fotki , ja sam ubedjen da stampanje kosta minimum 300 evra (nikad bolji katalog nisam video, ma knjigu bolje koricenu nisam video). Dobio sam za dz i svako ko hoce moze preko njihovog sajta da naruci....Sto se tice fotografija satova i nakita , kad govorimo o komercijalnim fotkama za kataloge tu nema mesta greskama jos od postavke svetla zato deluju kao renderi.Jos ih napimpuju retuseri. Naravno koriste sva moguca pomagala sive karte color karte posto tu nema prostira za proizvoljni wb pogresnu boju itd....Ali i ja mislim da ce u nekoj skorijoj buducnosti renderi preuzeti primat, za sad je Zoki upravu i tu je prednost fotke u odnosu na render bar za sad....