neo: Ovo je sat Vostok- Komandirski , stara ruska ( sovjetska) fabrika satova, koja je nazalost ima krizu pocetkom 21 veka, pa je skoro zatvorena, sad se polako oporavlja. Komandirski je poceo da se proizvodi 1967 godine, tih godina (gore dole koja godina) , Vostok snabdeva Ministarstvo Odbrane SSSR-a sa Komandirskim i Amfibijom ( ima fotka amfibije koju stranu pre , sa crvenim kaisem). Postoje razni testovi koji dokazuju izdrzljivost ovog sata , a cena novih je danas oko pedesetak evra...sto je u svetu satova jako malo za takav kvalitet... Evo jednog testa koji sam ja radio sa ovim satom.
Vostok Komandirskie-Восток Командирские-Tested to the limitsDa ne davim mnogo, mogao bih do prekosutra ako nekog nesto zanima neka pita slobodno
p.s Ako u gradu naletite na Vostok Europa satove, to nije ista kompanija , uzeli su delimican naziv i neke mehanizme od izvornog Vostoka, a prave se u Litvaniji.
@ Hornet Ovaj forum me podceca na onaj "moj" o satovima, gde ljudi pomazu jedni drugima i svi su otvrenog srca, pa kako onda da ne iskoristim sve savete, a i kritike koje vidim da su dobronamerne. Meni je u interesu da vas poslusam i naucim , a bogami moram jos mnogo da ucim
A bez rada i truda nema uspeha , bar ja tako to gledam