Tebe konkretno treba da zanima Table Top fotografija, i nije nuzno da imas studio.
Ajde probaj ovako
Za podlogu uzmes beli hamer koji je blago podignut na kraju, cisto da bi pozadina bila takodje bela.
Ovaj put probaj sa dnevnim svetlom, i to tako sto svetlo dolazi sa desne strane ... dok ces sa leve da stavis beli stiropor koji ce da ti glumi zilbericu.
Sunce ne treba da ti bude direktno, vec gledaj da nabodes deo dana kada taj prozor nije pod direktnim svetlom.
Pozeljno je da pre pocetka fotografisanja odredis balans bele, mada to mozes i kasnije u photoshopu da korigujes.
Stavi aparat na stativ, ISO 100, blendu od f5.6 do f8 ... dok duzinu ekspozicije podesi sam ili ostavi aparatu sam da proceni koliko mu treba.
Pomeraj sat u odnosu na aparat kako bi dobio zanimljive uglove. Ako imas neki prajm, a najbolji bi bio neki zizne daljine 50mm f1.8 ... pa da se malo vise poigravas sa dubinskom ostrinom.
Kao sto rekoh, a nisam se zezao ... namestis na casovniku 10.10 ili 13.50 jer je to polozaj koji ne pokriva brend, datum i brojke/podeoke.
Ja sam to probao pre koju godinu upravo po ovom receptu i dobio sam ovo ... daleko od savrsenog, ali generalno ti makar daje neki pravac.
Ispod imas jos tri fotografije radjene napolju uz dnevno svetlo.
Kao sto rekoh, ovo je daleko od savrsenog ili cak odlicnog (ima senki, kazaljke nisu namestene, nije uradjen unsharp mask na kraju... a i poslednje tri su pravljene u svrhu isprobavanja CloseUP filtere ... itd) ... a ti sad pojuri da bude bolje.