Totalno i ja pozdravljam Zoranov predlog. Odličan aparat. Odlični objektivi.
Btw. Canon vs Nikon je najčešće mrtva trka, ali nemoj niko da te laže da Canon-u ne valjaju boje
Kad prođe malo vremena i informišeš se oko fotografskih tehnika, biće ti sasvim jasno zašto se Canon smatra dominantnim po pitanju dobrih boja, posebno pri upotrebi
L objektiva (L boje).
Takođe, pomenuti 5D mark2 je nenormalno moćan aparat, a i dalje ga koristi najveći broj profesionalaca za stock i studijsku fotografiju.
E sad, da ti još malo zakomplikujem odluku. Svi dslr aparati, koji ti dolaze u obzir, dele se na Crop i FF. Full Frame znači veći senzor, te automatski i žešći rezultat. Canon 5Dmk2 i Nikon D700 su dva vrhunska modela (nažalost mislim da te Nikon neće zadovoljiti rezolucijom), koja možeš uzeti u obzir. S druge strane oni su prilično skupi, pa će te to oštetiti pri izboru objektiva.
Kad smo već kod objektiva, nikako ne zaboravi da su oni ipak najzaslužniji za kvalitet fotografije. Tu je telo ipak u drugom planu, pa iz tog razloga još jednom ponavljam da moj glas ide Zoranovom predlogu (60D je semipro telo, a predloženi objektivi su odlični, od kojih je jedan iz vrhunske
L serije).
Pozdrav i ne zaleći se