Postovanje,
Moram brzo da se odlucim, maksimalno za 15 dana, koji aparat da kupim, i treba mi pomoc pravih profesionalaca.
Sta zelim?
NIKON aparat
Objektiv 18-200
Blic NIKON Speedlight SB 900
Kao sto vidite, sve znam sta hocu, ali ne znam koji aparat.
Troumim se za sada
![angel :angel:](http://forum.pcfoto.biz/Smileys/classic3/angel.gif)
, izmedju D7000, D300s, ALI i razmisljam o jednom koji nije Nikon, vec Sony, i to tek izasao, Sony SLT-A77
Zasto razmisljam o SONY aparatu, i to bas ovom? Zato sto je to ipak najnovija tehnologija, tek se pojavio, ima veliku rezoluciju (uzgred, nisam nigde nasao koja mu je gustina piksela po cm kvadratnom, zna li neko). Odbijaju me price po internetu o jakom sumu, ali vise ni sam ne znam sta je istina, jer sam veoma slab poznavalac aparata, a zelim da kupim nesto stvarno kvalitetno.
Imam jos jedan problem. Hteo bih da aparat bude profesionalan, a da sve zajedno ne kosta vise od oko 2500 evra. Za D7000 i Sony SLT-A77 mi kazu da nisu profesionalni, i da treba da kupim Nikon D300s. Ali, po meni, on je stara tehnologija.
Uzgred, sta je to profesionalan aparat, kako se to ceni? Ako je po broju okidanja, i D7000 i D300s imaju isti broj, a tvrde da D7000 nije profesionalan!?
Da li neko zna da li Nikon sprema nesto novo u narednih par meseci, pa da se strpim?
Zaista ne znam sta da radim, pomagajte ako Boga znate... A bas sam se resio da kupim, a ne znam sta cu. Canon necu, cisto da naglasim.