Pozdrav,
OK, ozbiljno sam prostudirao ono sto si mi napisao, sve do histograma, njega cu naknadno da bih sto temeljnije jedno-po-jedno savladao.
Moja pozicija u merama izgleda ovako:
Visina plafona 2,5m
Visina pozadine 2,4m
Visina rasvetnih glava 2m
Boja plafona i zidova - bela.
Pozadina prema potrebi, imam 6-8 razlicitih boja, svaka jednobojna, vecina blago reflektujuca.
Sirina pozadine 2m, od mogucih 3m.
Udaljenost modela od aparata oko 3m, po sistemu 2-3,5m pa kako mi zatreba.
Udaljenost modela od pozadine od 0,2m do 1m maksimalno, ali obzirom na fiksne dimenzije prostora, svako dalje izvlacenje utice na ostale faktore.
Blic glave udaljene od pozadine oko 4m svaka, medjusobno su udaljene oko 2,5m. Kao sto sam naveo, kisobran + softbox 60x60 i zilberica.
Sada sam odradio dve seanse sa kojima sam samo delimicno zadovoljan, ali nikako nisam zadovoljan ako uzmem u obzir Tvoje rezultate. Obzirom da cu sve odjednom postavljati, necu jos da kacim rezultate, a mogao bih to vec sledece nedelje da probno odradim.
Koristim uglavnom 5D sa 100mm macro, 85 1,8, Sigma 50mm 2,8 macro i 35mm F2, a ponekad i 17-40 za kompletnu figuru.
Koristim i D80 sa Sigmom 28-70 2,8 i postizem solidne rezultate u poredjenju sa Canon opremom, ne zaostaju u sustini.
Canon oprema je zaokruzena Sigma blicom (500-tka, nemam gresaka u radi i merenju uglavnom), dok je Nikon sa SB800.
Eto, za sada toliko, eventualno neki primer...EDIT: nesto tesko ide ostalo, ali uglavnom se vidi sa ove fotke sta bi trebalo da se vidi.