Ja sam radio na manuelnim podesavanjima, kao kazu da je tada najbolje jer je najvise nekih procesa ukljuceno. Detaljno sam pogledao slike i na dnevnom svetlu imam bele putacice kao i one se vide kada se bas bas uveca slika :
http://i.imgur.com/M9XClL3.jpgIma ih po slici nije nista strasno a i ne vide se dok se ne uveca solidno. Medjutim ove crvene u noc prave problematiku. Nakon sto sam odradio mapiranje u uporedio prethodnu crnu sliku sa novom dosao sam do toga da je dosta tih zezancija nestalo, one bele, ljubicaste i slicno su u vecini nestale ali ne sve ima ih i dalje u manjem broju, no ove crvene su mahom ostale ili se pojavljuju na drugom mestu. Ona jedna crvena toliko bode oci jer je na sredini slike skoro i vidi se cak kada se nista i ne zumira :
http://i.imgur.com/scES1Je.jpgE sada ostale crvene se vide kada se malo zumira a ova odra ja ne znam kako je tolika. Iz onoga sto sam ja citao ''Dead vs Stuck vs Hot Pixels'', citiram ''Dead and stuck pixels are the most annoying ones, because they show up in every single picture.'', ovi crveni nisu nijedni jer se samo pojavljuju u ovim nocnim gde mi je veca ekspozicija ( sa ISO nema veze jer je on 100-200 a max sam probao na 400 ) znaci oni bi trebali da budu hot, a ovi beli sto se pojavljuju u dnevnim oni bi trebali da budu dead ili stuck po nekoj logici mada sada ne mora ni to da znaci.
Za sada koliko vidim da ne bih sebi dodatno zakomplikovao zivot sa Magic Lantern jer jos nisam spreman na to i ovo mi je previse, moracu da slikam raw i da probam u fotosopu da skinem bar taj crveni sto bode oci toliko, kloniracu deo do njega ili tako nesto samo da se on ne vidi. A kasnije cu definitivno probati i Magic Lantern cim ispucam prve slike koje su mi potrebne.
Narucio sam i HELIOS 44-M, i onda sam tek spazio da nisam izgleda uzeo sta je receno, nasao sam da ustvari ima tih oznaka pun djavo, recimo ti si ostavio ''Helios 58mm f2 (44M-4)'' ovaj nema taj -4 sta god to da bilo, ali za novac za koji je narucen ( 1000 din ) valjda ce da opravda. Jos samo da nadjem taj adapter sa potvrdom fokusa.