A resio sam da uzmem DSLR pa da zemlja gori jedino ako se totalno izbedacim u situaciji da ne mogu da uzmem sta mi treba za odredjeni novac onda ima da uzmem lepo neki koji sam i mislio ranije i da se resim muka. Gledao sam malo ovde na forumu onu temu oko objektiva i iskreno nista mi to nije jasno, a i kako ce kada nikada nisam imao dodira sa tim, vidim da ima nekih valjda silnih proizvodjaca Tamron, Sigma, Nikkor ( to koliko sam skontao samo je za Nikonove ), i oni se mogu kaciti na Canonove aparate neke itd.
E sada ja bih sledece sedmice trebao da imam uplatu pa bi valjalo da uzmem nesto u narednih 15 dana. 550D ili 600D mada koliko vidim pre ce da bude 550D jer ima da me ubije taj bolji/skuplji objektiv od onog standardnog koji dolazi uz aparat.
Ako sam ja dobro skontao te DSLR to funkcionise na slicnom principu kao i ovaj sto sam imao znaci treba da jurim neki objektiv sa sto manjim otvorom blende kako bi aparat i objektiv mogli da mi upiju i prikupe vise svetlosi za ono za sta meni treba. Problem nastaje kada ja gledam te objektive neke ( boze daj da gledam ono sto treba da gledam ), dolazim do situacije da oni uglavnom imaju sledece vrednosti recimo :
1. Tamron AF 55-200mm F/4-5.6 Di-II LD Macro
2. Canon 75-300mm ultrasonic F/4-5.6
3. Canon 18-55mm F/3.5-5.6 IS ( ovaj jeste 3.5 ali premali zum potencijal )
Jedino mi ovaj Canon 18-135mm sa f/3.5-5.6 nekako opet 3.5 valjda bolje nego 4 sta znam, ali ja koliko skacih meni treba sto manji otvor po mogucstvu manji i od 3.5 takvo nista ne mogu da nadjem a kamoli da vidim da li se uklapa u moj cenovni rang...
Uglavnom zapetljao sam se kao pile u kucine i izgubljen kao Alisa u zemlji cuda, meni treba neki objektiv da moze pristojno da zumira recimo na 200m daljine da priblizi ok, necu gledati lisce ili ti ne znam sta ali da moze da priblizi da se vidi to jasno nesto recimo kao ova slika dole sto sam ranije kacio to je na 200m sa zumom i kropovano, takodje da bude za to nocno slikanje sto bolji jel dobar taj 18-135mm vidim ima raznih oznaka nekih dodataka milion mali na tim objektivima ne moze covek da se snadje nema trika.
http://i.imgur.com/fXmrBAC.jpghttp://i.imgur.com/lxGJ2Fq.jpg