@dalibor, na koji sneg mislis, jedino je na prvoj slici sneg a ta slika je crnobela, mogu da promenim levels malo ali svi moji pokusaji tu su samo ubledeli sliku, nisam uspeo da dobijem nista bolje
.. daj reci sta tacno da uradim da dobijem "belji" sneg
... nesto mi BW fotke ne izgledaju ni blizu kao neke vidjene ovde na forumu, doduse nisam video da je neko pravio sneg
@petko50, balans bele na ovoj slicki sa kucom je odradjen preko fotke slikane 2 minuta pre toga sa kartom boja i trebalo bi da je 100% neutralan, mogu da ga mrdnem ja tamo vamo, da bodem sivu .. bem li ga ne znam bas preko koje tacke na ovoj fotki bi jurio sivu .. sto se stuba tice, nemam pojma na koji stub mislis
@smarko, prva fotka koju sam uzeo da sredim imala je odsecen vrh krova, "pao mi je aparat" nije bio zategnut stativ, pa je onda fotkana ova druga gde je vrh krova tu (sa zategnutim tripodom) ... ne insistiram ja uopste na kolornoj verziji fotke nego sam bio u fazonu da probam da napravim plavo nebo
bez cele te zezancije sa nebom, i bez brisanja stuba za struju to izgleda ovako: