to all prvo hvala na lepim rečima. I Arhi i ja smo bili svesni da neće to baš biti fotografije za izložbu i to smo komentarisali na visinama preko 1500 n/m. Učinili smo što smo mogli, tu nema šta da nam se zameri, a ostalo je krivo UV svetlo i drugo oštro svetlo....Najbolje fotografije su nam one sa brda Leskova, kada je sunce bilo pred zalaskom (još nije zašlo). Meni je ovaj izlet jako drag zato što se pokazalo da je moguće napraviti foto izlet. Jer, organizator je ovaj kratki boravak na Staroj planini nazvao "1000 boja Stare planine" i pozvao da se na izlet dodje da bi se učila pejsažna fotografija (to je izostalo, ali je svakako bilo mnogo ljudi sa kamerama, svi do jednog, od onih koji preziru digitalnu fotografiju i rade samo analognu c/b, do nekih skromnih kompakta), ali i ozbiljnih full frame-ova. Arhi i ja smo vukli rančeve sa gomilom objektiva i tripode. I Bogami, kretali smo se mnogo, čak mislim i više od drugih, jer smo imali zu famoznu neuspelu turu u zoru (pošao je i jedan treći čoovek, ali se vratio vrlo brzo da nastavi da spava).
Ono što sam pokušao u par navrata (ko se seća Patagonije gde sam naivno poverovao da po ovoj besparici ima kandidata, pa Obedske bare koju sam nažalost promašio) bilo je da organizujem izlet ljudi sa pcfoto.biz foruma. Mislim da je to moguče, treba samo izabrati temu i mesto. Ima dosta toga po Srbiji da se kombinuje izlet i fotografija. Recimo, i ova Stara planina na proleće, ali ima i Suva planina, ima i Rtanj, ima i Golubac...velika je Otadžbina. I onda, kad se dnevne aktivnosti završe, i svi naprave po gomilu odličnih fotografija, mogu na nekom zidu da se otvore fotografije i da se diskutuje, uči, savetuje, kritikuje,... napor oko rganizacije nije veliki. Pozove se neko etno selo, etno domaćinstvo, pita se kad se može, otvori se tema na forumu, pozovu ljudi za taj-i-taj datum, padne prijavljivanje do broja slobodnih mesta, padne razgovor oko prevoza, i eto...Na proleće ću, obećavam, pokušati da uradim nešto ovako, da ne ispadne da samo teoretišem. Usput, naši domaćini na Staroj planini rekoše Arhiju i meni da je Stara planina u proleće takodje fantazija puna cveća. Dodali su da će verovatno opet da organizuje ovakvo jedno idenje gore u selo Crna Reka. Ja svakako idem...