Hvala Oldi, jos jednom!
Pre putovanja obavezno procesljam netom kako bih nasao lokacije za fotkanje. Za Pariz sam obavezno hteo da uhvatim bas u ovo doba dana, od gore. Postoje 4 lokacije sa koji se mogu dobiti visinske fotke i samo sam uspeo sa tornja Monparnas. To je najveca gradjevina posle Ajfelovog tornja, nije mnogo niza. Ono sto sam tamo cuo je i da ima najbrzi lift na svetu. Do nekih 50-60 spratova se stigne fantasticno brzo, a ko ima upalu usiju nece mu bas biti prijatna ta brza promena nadmorske visine. 15e je cena da se popne gore, stativi su dozvoljeni i moze se ostati gore koliko god zelite.
Druga lokacija je (meni) bila najprimamljivija za fotkanje, ali je termin za ulazak bio od 10:00-16:00. Takodje se placa, 8e i stativi nisu dozvoljeni gore. Zbog doba dana nisam hteo da se penjem na tu lokaciju. U pitanju je vrh crkve Notr Dam. Meni je bilo interesantno da pokusam tamo, jer je to lokacija sa koje se mogu videti 7 mostova na Seni. Ulaz za penjanje je potpuno odvojen od ulaza u samu crkvu, tako da mi nije najjasnija ta politika.
Treca lokacija je vrh trijumfalne kapije. Meni najmanje interesantna, jer nema dovoljnu visinu, ali mogu se uhvatiti interesantni kadrovi sa velikim bulevarima (Šanzalize na primer).
Cetvrta je naravno Ajfelov toranj, ali tamo nisam ni imao zelju da se penjem. Redovi su ogromni i ceka se satima na ulazak.