Nisam razumeo, sorry
Pazi, nisu ni meni ovo omiljene lokacije. Ja volim mir, prirodu, manja mesta... Ovo je mravinjak, ljudi izviru gde stignu (a nije bas bila ni sezona). U metrou guzva, na ulicama guzva, u saobracaju guzva, u restoranima guzva... i to sve u vreme radnog vremena. Ljudi se generalno ponasaju kao indijanci, prolaze kroz crveno, pesaci pretrcavaju, nisu voljni ni da zastanu ako ih pitas nesto na ulici (cast izuzecima).
Mnogo bede sam video, prosjaka koliko hoces, vec spomenute grupice na svakom cosku predgradja koje uopste ne deluju naivno... Pazi sad ovo. Dosta zena se uopste ne depilira, dlake na sve strane
Jedino lepo zensko sto sam video to je bilo od arapskog sveta ili crnkinje/meleskinje.
S druge strane, stize se u bilo koji deo Pariza za max 30 minuta, moron friendly putokazi, znakovi. Na svakoj stanici detaljan prikaz mape metro i bus saobracaja, ofarbane stope sa brojem metroa koje te vode do stanice, bicikli koji mogu da se iznajme za male pare na jednom delu grada i da ih ostavis na sasvim drugom. Isto i sa elektricnim automobilima. Uzmes automobil, odvezes se i ostavis ga na drugom delu grada kad zavrsis
Kao sto rekoh, neki suludi kontrast i mesavina svega i svacega, haosa i organizacije, lepote i prljavstine, bogatstva i ekstremne sirotinje itd itd
Da, restorani su izuzetno skupi, kao i nekretnine za iznajmljivanje, a narocito kupovinu. Mali espreso recimo kosta u proseku 3e, krece se od 2,5 do 6e i vise, obican sok je minimum 5e itd... Cene u prodavnicama su OK, nesto malo vise nego u BG-u.