Auuuuuuuuuuuu, pretera tema drugu stranu...
Elem, jeste jpg, ali je u pitanju cista Provia, pa sam dobio cist i korektan, obican jpg... a kako se ovih dana bavim piskaranjem blog tema inspirasnim Nik softverom i Alien Skin Exposure 5, onda mi se Polaroid 669-Yellowed od ovog poslednjeg ucinio najprikladnijim za ovakav stajlling (bradica, naocare i kacket). Upecatljiv je preset, lako pamtljiv i prepoznatljiv. Imam i raw, ali ga nisam ni pipnuo... nije bilo potrebe. Stavise povukao sam paralelu sa jednom fotografijom Gerarda Butlera, u jednom od magazina, pre nekoliko godina, slicna obrada i fazon ... bese francuski PHOTO ili tako nesto.
E sad, sto se tice podeksponiranog u obradi..... delovalo mi je OK i bas po mom ukusu. Najmanji je problem malo to posvetliti, ali sto vec neko rece... tako sam hteo.
Sto se tice sipke, Tsuyoshi je lepo primetio... ta sipka nije sama. Da je isla samo ta jedna ''kroz glavu'' onda bih je uklonio. Ovako, ovde dve sipke u dnu fotografije, ipak daju neku celinu... i naprosto, uslikan je covek pored ograde, pa sta sad? Ovo sto sada elaboriram oko sipke, jeste naknadni i siri pogled na fotografiju, jer dok sam je obradjivao... naprosto nisam osetio potrebu da je sklonim. Dakle, nisam imao cak ni dilemu. Drugo, probajte na f/1.4 da dobijete pristojno ostro lice (da nije samo jedno oko ili nos u fokusu) a da to radite zato sto hocete da koliko toliko umeksate ovakvu ogradu. Da nije bilo sipke, namestio bih 5.6, pa bi pozadina bila isto tako umeksana... a fotografija ostra kao zilet.
Takva je kakva je, a vi ste sasvim slobodni da iznesete ZA i PROTIV, sto i jeste poenta kacenja fotografija na forum. Da li moderator sme da dopusti sebi da okaci fotografiju lisene svake sumnje da je remek delo u pitanju? A ne, mi smo bogovi sa Olimpa...
mi ne gresimo, i ne smeju da se komentarisu nase fotografije.
Dajte, molim vas....
Da nije neprikladno mozda i to sto kao moderator imam milc sa MF staklom?
Volim da kupujem fotografske knjige, odnosno monografije... i iznenadili bi ste se koliko gresaka moze da se vidi i kod najslavnijih imena, kada krenete da ih secirate pravilima.
Iskreno, meni se fotografija dopada ovakva kakva jeste, jer je ovo pravi prikaz jedne ''face''
kakav je Bole
i drago mi je da sam ga uhvatio u momentu kada nije ni primetio da ga fotografisem.
U svakom slucaju, kad budete fotografisali nekog pored ograde, seticete se ove fotografije i pokusati da ovo prevazidjete ili resite na neki svoj nacin. Dakle, ciJenim da je bilo korisno.