A gdje ode tema.... majko mila....
Mene su kod Fuji-ja privukle dvije stvari. Prva je izgled, koji mi se bas svidja. Doduse, x-e1 mi nije ni blizu lijep kao x-t1, ali, da se razumijemo, razlika u cijeni je tolika da ne mogu ni da razmisljam o t1, a kamoli nesto drugo...
Druga stvar je kvalitet samih fotografija. Pogotovo direktni jpeg iz aparata. I ja podrzavam Zoranovu konstataciju, da za neke neobavezne "dogadjaje" ne treba da provodim par sati samo da bih mogao nekome poslati fotografije, ili cak i da ih pregledam kako treba... Kao sto mi stoji u potpisu, imam Nikon D3200 i njegov jpeg mi ne odgovara. Zato stalno koristim raw, pa "izradjujem". I mogu vam reci da mi je mrsko. Od npr 100 fotografija sa godisnjeg odmora, ja sam izradio 3 (i slovima TRI) fotografije. I to samo one "najbolje". Iskreno, je**s to... Za neke malo ozbiljnije stvari, treba raw i tu nema price, jer se puno vise moze izvuci. Ali za neko neobavezno fotografisanje, mene interesuje samo jpg. E tu Fuji ima ogromnu prednost. Nisam ga jos nikad ni uzeo u ruke, ali ono fotografija sto sam vidio do sada, meni odgovara. Neo mi je poslao par primjera, i meni se svidjaju.
A ovo sad u sta ste pretvorili temu... Jbg, ljudi, poubijacete se zbog ne znam ni ja vise cega, jer na kraju nema neke smislene price u svemu tome, u smjeru u kojem ste krenuli.
Svako koristi ono sto mu odgovara, i sto mu zavrsava posao. Pa makar to bio i mobilni telefon...
De pogledajte naziv teme.......... Toliko od mene.